Merkel'e kendi partisinden şaşırtan eleştiri

Merkel'e kendi partisinden şaşırtan eleştiri

Almanya'nın Eski Başbakanı Angela Merkel'e, kendi partisinden şaşırtan bir eleştiri geldi.

Alman merkez sağ partisi CDU'nun güvenlik uzmanı Roderich Kiesewetter, Eski Başbakan Angela Merkel için ilginç sözler sarf etti. Kiesewetter, katıldığı ZDF talk-show programında Merkel'in politikalarını eleştirdi.

Kiesewetter, "Bayan Merkel, CDU/CSU'nun bugün olduğundan daha muhafazakâr" derken, Merkel politikasının Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte 24 Şubat'ta sona erdiğini belirtti.

"MERZ, MERKEL'DEN DAHA İLERİCİ"

Program sunucusunun, "Bu Friedrich Merz'in Angela Merkel'den daha ilerici olduğu anlamına mı geliyor?" sorusuna da yanıt veren Kiesewetter, CDU'nun mevcut lideri Merz'i övdü.

Kiesewetter, "CDU Angela Merkel'den daha ilerici" derken, Friedrich Merz'in "Başkan olarak mevcut süreci çok iyi yönettiğini" savundu.

Programın sunucusu bu sözlere şaşırırken, "Friedrich Merz Angela Merkel'den daha mı ilerici?" diye tekrar sormak zorunda kaldı. Kiesewetter ise, araştırma fonları, kriz önleme ve güvenlik politikalarını örnek göstererek, "Bazı açılardan evet" dedi.

Kiesewetter sözlerinin devamında, "Merkel hiçbir zaman bir Federal Güvenlik Konseyi istemedi. Merz destekliyor, trafik ışığının büyük bir kısmı destekliyor. Almanya'yı 2025'te yeniden daha iyi hale getirmek için burada pek çok bağlantı noktamız olduğuna inanıyorum" dedi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT