Merkel Paskalya yasaklarında geri adım attı

Merkel Paskalya yasaklarında geri adım attı

Almanya’da Başbakanı Angela Merkel, gelen yoğun eleştiriler üzerine Hıristiyan aleminin en kutsal yortusu olan Paskalya günlerinde hayata geçirilen kısıtlamaları geri almak zorunda kaldı

Başbakan Merkel, eyalet başbakanları ile pazartesi günü öğleden sonra başlayan ve salı sabahı saat 03.00’e kadar süren görüşmelerde, 1-5 Nisan tarihleri arasında Kovid-19 nedeniyle kısıtlamaların artırılması yönünde aldıkları kararın kendi hatası olduğu. açıklamasında bulunud.

Dün öğleden önce beklenmedik bir biçimde yeniden eyalet başbakanları ile video konferans yöntemiyle görüşen Merkel, 1 ve 3 Nisan’ın da ‘tatil günü’ olması ve 1-5 Nisan arası tüm mağaza, dükkân, restoran kafelerin kapalı tutulmasını içeren kısıtlamaların katı bir şekilde uygulanması kararının yanlış olduğunu söyledi. Görüşmeden sonra kısa bir açıklama yapan Başbakan Merkel, “Hatanın hata olduğu söylenmeli ve zaman kaybetmeden bu hata düzeltilmeli. Hata yaptım. Bu benim hatamdı. Tüm yurttaşlardan af diliyorum” dedi. Merkel ayrıca, ölümcül mutasyonun yayılmasını kararlı davranış ve tutumlarıyla frenleyen herkese de teşekkür etti. CDU Genel Başkanı Ve Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Başbakanı Armin Laschet ile CSU Genel Başkanı ve Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, Başbakan Merkel’in hatasını kabul etmesini ‘örnek bir tutum’ olarak nitelediler.

KAYNAK: HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT