Merkel dediğini yaptıramayınca “sosyal teması daha da azaltma” çağrısında bulundu

Merkel dediğini yaptıramayınca “sosyal teması daha da azaltma” çağrısında bulundu

Almanya Başbakanı Angela Merkel, koronavirüs ile mücadelede önerdiği daha da sıkılaştırılmış önlemlere eyalet başbakanlarından destek bulamadı. Ancak baskısını sürdüreceğini bildirdi: “Durum vahim.”

Eyaletlerin kapatma önerisine karşı çıkması üzerine istediği sonucu alamayan Başbakan Merkel, video konferans üzerinden eyalet başbakanlarıyla yaptığı Covid-19 konulu toplantı sonrasında atılan adımların iyi sonuçlar verdiğini söyledi.

Korona kriziyle ilgili eyaletlerin başbakanlarıyla yaptığı toplantının sonuçlarından memnun olmadığını gizlemeyen ve karar alma sürecinin çok yavaş işlemesinden yakınan Almanya Başbakanı, “Üzgünüm, çünkü bu iş sonunda daha pahalıya mal olur. Eğer önce harekete geçilse, kısıtlamalardan daha erken ve hızlı çıkış mümkün” diye konuştu. Bu meselede “sabırsız taraf” rolünü üstlenmekten kaçmayacağı mesajını da veren Angela Merkel, koronavirüs salgınının “tüm dünya ve her birey için yüzyılın meydan okuması” olduğunu belirtti. 

AŞIRI BİR TALEP

Önlemlerin “demokratik bir aşırı talep” olduğunu kabul eden Merkel, “Ancak yoğun bakımdaki yatakların tamamen dolmasını bekleyecek olsaydık, her şey için çok geç olurdu” diye konuştu.

Covid-19 nedeniyle alınan önlemlerin salgının katlanarak büyümesini engellediğini belirten Merkel, “Gerçekleşmeyen her temas iyidir. Bu yüzden bir kez daha açıkça ifade ediyoruz: özel parti ve kutlamalardan tamamen kaçınmalısınız” dedi.

Salgın ile mücadele konusunda 25 Kasım'da tekrar bir toplantı yapılacağını duyuran Merkel, gelecek haftaki toplantıda 30 Kasım'da sona ermesi planlanan kısıtlamaların sıkılaştırılmasının gündemde olacağını belirtti.

Başbakan Angela Merkel ayrıca ihtiyacı olanlara 15 FFP2 türü maskeyi cüzi bir katkı payıyla dağıtma kararı aldıklarını ifade etti.

+49 – BERLİN

FOTO: A.A. /  DPA

HABERE YORUM KAT