Melih Gökçek, AKP’nin Camarina Bataklığı mı?

Melih Gökçek, AKP’nin Camarina Bataklığı mı?

Osmanlı döneminde hamama giden bir sadrazam, keselendikçe, küçüle küçüle yok olup gitmiş. Meğer sadrazam sadece kirden ibaretmiş. Lüksten, şatafattan, yolsuzluktan ve FETÖ’cülerden arındırılan bir AKP’den geriye ne kalır?

OKTAN ERDİKMEN - Milattan önce 6. yüzyılda, Sicilya’da bulunan Siracus’dan gelen göçmenler, Camarina şehrini kurdular. Bir süre sonra ise şehirde salgın hastalıklar baş gösterdi. Şehrin hemen yanında büyük bir bataklık vardı. Hastalıkların bu bataklıktan kaynaklandığını düşündüler. 

O dönemin adeti olduğu için, kahinlere bataklığın kurutulup kurutulamayacağı soruldu. Kahinler, bataklığı kurutmaya kesinlikle izin vermediler ve sabretmeyi önerdiler. Ancak yöneticilerin sabretmeye niyetleri yoktu. Alınan bir kararla, bataklık kurutuldu. Salgın hastalıklar birdenbire kesildi. 

Aradan geçen sürede, Camarina’daki göçmenlerin Siracus’takilerle arası açılmıştı. Siracus güçlü bir orduya sahip olmasına rağmen, bataklığı geçemediği için bu bölgeye ilişmiyordu. Bu sorun ortadan kalkında, Siracus ordusu hiç zorluk çekmeden şehre girdi ve herkesi öldürdü. 

Camarinalılar bataklığı kurutalım derken, kendi sonlarını hazırlamış oldular. Bu hikaye, bugün bir sorunu gidermek için atılan adımda, başka bir soruna neden olunan durumlar için kullanılıyor. 

***

AKP, 2002 yılında iktidara geldiğinde, ezilenlerin sesi, kimsesizlerin kimsesi olacağı iddiasındaydı. Aradan geçen 15 yıl içerisinde, ‘Oligarşiyi yıkacağız’ şiarıyla yola çıkan siyasal İslamcılar, kendi oligarşilerini yarattılar. 

Kamu kaynaklarını şaibelere neden olan bir ihale yasası üzerinden, büyük öçlüde kendilerine yakın yeni zengin şirketlere aktardılar. Bu şirketlerden bir kısmına, yine birlikte iktidara geldikleri FETÖ mensupları, halkın üzerine bombalar yağdırdığında el koydular.

Bu sefer, daha önce kamu kaynaklarını aktararak şişirdikleri FETÖ şirketlerine el koydular. Rant yaratmak ve bu ranta el koyabilmek için, atmadıkları takla kalmadı. Yeri geldi, cami yıkıp inşaat yaptılar. Yeri geldi, Topkapı Sarayı’nın bir bölümünü imara açtılar.

Almanları Nazi olmakla ve terör örgütlerini desteklemekle suçlayan Cumhurbaşkanı'nın 1000 odalı sarayındaki araç filosunda, 33 Mercedes, 83 Volkswagen, 10 Audi var. Bu sene 14 araba daha alınacak. Uçaklar, helikopterler cabası…

Son referandumda devletin bütün imkanlarını kullanan iktidar partisi, cebindeki üç kuruşla vatandaşın finanse ettiği ‘Hayır’ cephesini, son dakika YSK operasyonlarıyla ve sadece burun farkıyla geçebildi. 

İstanbul ve Ankara’da hayır oyları önde çıktı. İktidar 2019'da İstanbul ve Ankara’yı kaybederse, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de kaybedeceğini biliyor.

Erdoğan bu nedenle halkın gözünde itibar kaybeden bazı belediye başkanlarının istifasını istiyor. İstifa etmezlerse, savcılar harekete geçecek. Çünkü bu belediyeler FETÖ’yü finansa etmek ve yolsuzluklarla birlikte anılıyorlar. 

Peki, bu ithamlarla anılanlar, yalnızca bu belediyeler mi?

Melih Gökçek ve Ankara Belediyesi, AKP’nin Camarina Bataklığı’dır. Bu bataklık kurutulduğunda, insanların aklına, "Yolsuzluğa, FETÖ'ye bulaşmış diğer AKP'lilere neden bir şey yapılmıyor?" sorusu gelir.

***

Osmanlı’da bir sadrazam, hamama gitmiş. Tellaklar onu keseledikçe küçülmüş, keseledikçe küçülmüş. Koskoca sadrazam, en sonunda tamamen yok olmuş. Meğer, sadrazam sadece kirden ibaretmiş.

Lüksten, şatafattan, yolsuzluklardan, hırsızlıklardan, FETÖ’cülerden temizlenmiş bir AKP örgütünde, kese sonrası kaç kişi kalacak, bekleyip göreceğiz…

Oktan Erdikmen'in diğer yazılarını okumak için lütfen tıklayınız.

 

Not: Camarina Bataklığı ile bilgiler, Carl Sagan'ın "Pale Blue Dot" adlı kitabından, keseledikçe yok olan sadrazam hikayesi ise Ümit Yaşar Oğuzcan'ın "Sadrazam Hamamda" şiirinden alınmıştır.

HABERE YORUM KAT
4 Yorum