Meclisin finanse ettiği kurumdan AfD'yi kapattıracak analiz!

Meclisin finanse ettiği kurumdan AfD'yi kapattıracak analiz!

Alman İnsan Hakları Enstitüsü (DIMR), son anketlere göre oylarını yüzde 18'e kadar arttıran sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisinin yasaklanması gerektiği görüşünde.

DIMR, yaptığı analize göre, AfD'nin "ırkçı ve aşırı sağcı hedeflerini" aktif ve sistematik bir şekilde takip ettiğini belirtiyor.

Analize göre, AfD, ırkçı ve milliyetçi-etnik söylemlerin sınırlarını değiştirerek toplumda kabul edilebilir hale getirmeye çalışıyor ve bu şekilde Anayasa'nın 1. maddesindeki temel güvenceleri ortadan kaldırmaya yöneliyor. Alman Anayasası'nın 1. maddesi, insan onurunun dokunulmaz olduğunu ve devlet otoritelerinin bunu korumakla yükümlü olduğunu vurgulamaktadır.

Analizde, AfD'nin yasaklanması gerektiği ifade edilerek, insan haklarının ve özgür demokratik temel düzenin savunulması için AfD'nin oluşturduğu tehlikenin toplum ve devlet tarafından farkındalıkla ele alınması gerektiği vurgulanmaktadır. Aynı zamanda federal, eyalet ve yerel düzeydeki diğer siyasi partilerin AfD'ye karşı net bir mesafe koymalarının önemine dikkat çekilmektedir.

Analizin yazarı Hendrik Cremer, DIMR'in AfD'nin yasaklanması önerisini savunmadığını, daha çok sosyal ve hukuki tartışmalardaki boşlukları doldurmayı amaçladıklarını belirtmektedir. Cremer ayrıca, başvuruda bulunma yetkisine sahip olan makamların harekete geçebilmesi için sürekli olarak materyal hazırlamalarını tavsiye ettiklerini eklemiştir.

DIMR, Federal Meclis bütçesinden finanse edilen bağımsız bir ulusal insan hakları kurumudur.

HABERE YORUM KAT