Marketler kapalı olacak: Almanya'nın ünlü market zincirinde grev

Marketler kapalı olacak: Almanya'nın ünlü market zincirinde grev

Verdi sendikası, Berlin’deki Rewe mağazası çalışanlarını daha iyi ücret ve çalışma koşulları için beş günlük bir uyarı grevine çağırdı.

Birleşik Hizmet İşleri Sendikası (Verdi) tarafından yapılan açıklamaya göre Berlin’deki Rewe çalışanları, Perşembe gününden Pazartesi gününe kadar sürecek bir uyarı grevine çıkacak. Brandenburg’daki toptan satış marketlerinin de greve katılması bekleniyor.

Grev, Perşembe günü saat 10.45’te Oranienburg’daki Rewe deposunun önünde düzenlenecek bir miting ile başlayacak. Bunu, Berlin’in merkezine doğru bir gösteri takip edecek. Verdi sendikası grevin etkisiyle bazı Rewe mağazalarının açılamayabileceğini veya kısa süreliğine kapanabileceğini de duyurdu.

TALEPLER NELER?

Verdi sendikası parekende sektöründeki tüm bölgelerde saat başına en az 2.50 Euro daha fazla ücret ve çalışma koşullarında gözle görülür bir iyileşme talep ediyor.

Grev çağrısının işverenlerle yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde bir ilerleme sağlanamaması nedeniyle yapıldığı belirtildi. Sendika işverenlerin ücret teklifinin yetersiz olduğunu ve çalışanların yüksek enflasyon karşısında alım güçlerinin azaldığını savunuyor.

Verdi sendikası perakende sektöründe grev eylemlerini sürdüreceğini ve diğer bölgelerde de grev çağrılarında bulunabileceğini belirtiyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT