Mansur Yavaş cumhurbaşkanı adayı olacak mı? Canlı yayında açıkladı

Mansur Yavaş cumhurbaşkanı adayı olacak mı? Canlı yayında açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İBB Başkanı İmamoğlu'nu son ankette geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a, "Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" sorusu soruldu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisi hakkındaki cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına ilişkin "Aday gösterilmek, isminin geçmesi bile insanın çok hoşuna giden olay. Onun haricinde böyle bir hedefim gerçekten yok" dedi. "İyi bir belediye başkanı olmak istiyorum" ifadesini kullanan Yavaş "Halkın gönlüne parayla pulla giremezsiniz. Geçen gün bir teyzeyi konuşturuyorlar, 'ben onu seviyorum' diyor" açıklamasında bulundu.

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Yavaş, belediyede yaşanan makam aracı tartışmasına ilişkin "Sekreterler dahil herkese makam arabası verilmiş. Bazı daire başkanlarına mülkiyeti onlarda olan makam araçları vardır. Hepsini sattırdım. 6 milyon gelir elde ettirdim. Şu anda en lüks aracımız Megane. Ben de örnek olayım diye 2012 model minibüse biniyorum" dedi. 

Yavaş, belediye iştiraki şirketlere atama yapmasının önüne geçilmeye çalışmasına dair "Zorladılar hukuku. Önce benim lehime çıkacak kararı aleyhime çıkarttılar. Kanunda açık hüküm var, zorlamayın. Kanunu değiştirirsiniz kimse bir şey diyemez. Sayıştay İstanbul Belediyesi'ni denetlemiş. 'Şirketlere yönetici atama yetkisi belediye başkanı olduğu şüphesizdir' diyor. Atamaları yaptık. Ancak bu Türkiye'ye, hukuk sistemine maalesef çok zarar verdi. Hukuğu da zorlamamak lazım" açıklamasında bulundu.

Altaylı: Geçen gün dediniz ki, genel siyaseti konuşmayı sevmiyorum. Benim işim Ankara'yı yönetmek. Size gelecek dönem Cumhurbaşkanlığı adaylığı fazlasıyla yakıştırılıyor. Anketlerde yavaş yavaş en üste çıkıyorsunuz. Bunu söyleyince Ekrem İmamoğlu'na laf çakmak gibi algılandı.

Yavaş: Aday gösterilmek, isminin geçmesi bile insanların çok hoşuna giden olay. Onun haricinde böyle bir hedefimiz gerçekten yok.

KAYNAK: MEDYARADAR

HABERE YORUM KAT