Maliye Bakanı Lindner, sıkı bütçe rotası açıkladı

Maliye Bakanı Lindner, sıkı bütçe rotası açıkladı

Federal bütçe taslağı çarşamba günü açıklanacak. Bakanlığa göre, borç freni pandemiden bu yana ikinci kez uygulanacak.

Maliye Bakanlığı önümüzdeki yıllarda sıkı bir bütçe rotası izleme niyetinde. Bakan Christian Lindner (FDP) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, harcama ve önlemlere öncelik verilmesi, potansiyel tasarrufların belirlenmesi ve uygulanması gerektiğini söyledi.

Federal hükümet, 2024 federal bütçesini hazırlamak için uzun süre mücadele etti. Kabine tarafından çarşamba günü kabul edilecek. Taslağa göre, harcamaların önemli ölçüde azaltılarak 445,7 milyar Euro'ya düşmesi hedefleniyor.

Korona salgını ve enerji krizine yönelik olarak, krizin getirdiği ek gelirlerin ardından “normal” maliye politikasına dönüş yapılması gerektiği söylendi.

Yeni borcun 2024 yılında 16,6 milyar euro olması bekleniyor. Maliye Bakanlığı'na göre, taslakta 20 milyar Euroluk bir teminat açığını kapatmak mümkün oldu.

Savunma, dijitalleşme ve iklim koruma görev alanlarının önümüzdeki birkaç yıl içinde önceliğe sahip olacağı belirtildi. Aynı zamanda, örneğin sosyal harcamalar açısından, giderek daha fazla fonun bağlandığı ve kapsamın giderek küçüldüğü söylendi.

Planlanan temel çocuk güvenliğini finanse etmek için 2025 için iki milyar Euro'luk bir bütçe tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT