Madrid'de şehir içinde otomobil yasağı

Madrid'de şehir içinde otomobil yasağı

Madrid'de hava kirliliğine karşı sert otomobil yasakları geliyor. 30 Kasım'dan itibaren merkeze sadece şehirde oturanlar ve onları ziyarete gidenler girebilecek. 2000 öncesi benzinli ve 2006 öncesi dizel araçlar komple yasaklanacak.

MADRİD - İspanya'nın başkenti Madrid'de, hava kirliliğiyle mücadele edilebilmesi için otomobillerin şehre girişiyle ilgili radikal kısıtlamalara gidilecek. 30 Kasım'dan itibaren sadece şehir içinde oturanların ve onları ziyaret edenlerin araçla girebileceği merkeze, yükleme veya nakliye amaçlı özel izin verilen araçlar dışında taşıt sokulmayacak. Öte yandan şehir içerisinde sadece Madrid'de ikamet edenlerin araçları sokaklara park edebilecek.

2000 öncesi benzinli, 2006 öncesi dizel yasak

taz'ın haberine göre, bunların dışındaki tüm araçlar özel park yerlerine çekilecek. 2000 yılından önce üretilen tüm benzinli ve 2006 yılından önce üretilen dizel araçlar ise muayeneden çevre etiketi alamadıkları için tamamen yasaklanacaklar. Nakliyeciler içinse bu süre, hazırlık yapabilmeleri amacıyla daha uzun tutulacak. Tüm elektrikli ve 40 kilometrenin üzerinde elektrikle gidebilen hibrit araçlarsa yasaklardan muaf olacak.

Motorsikletlere bile sınırlama

Motorsikletler de çevre etiketi almak zorunda kalacaklar ve şehir içinde ancak saat 7 ile 22 arasında park edebilecekler. Öte yandan şehir yönetimi 2025 yılına kadar tüm taksilerin gazlı, elektrikli veya hibrit olmasına karar verdi. 

HABERE YORUM KAT