Macaristan'da köle yasası

Macaristan'da köle yasası

250 saat olan yıllık fazla mesai süresini 400 saate çıkardığı için Macaristan’da muhalefetin ve sendikaların ‘köle yasası’ diyerek karşı çıktığı tasarı, meclisten geçti.

BUDAPEŞTE (AA) - 250 saat olan yıllık fazla mesai süresini 400 saate çıkardığı için Macaristan’da muhalefetin ve sendikaların ‘köle yasası’ diyerek karşı çıktığı tasarı, meclisten geçti. Fazla mesai yapmak isteyenlerin önündeki engelleri kaldırdıklarını savunan Başbakan Viktor Orban “Çalışanların çıkarına oldu” dedi.

İktidar partisi Fidesz (Macar Yurttaş Birliği) tarafından parlamentoya sunulan, muhalefet ve sendikalar tarafından ‘köle yasası” olarak adlandırılan tasarı, 52 ‘hayır’ ve 1 ‘çekimser’e karşı 130 ‘evet’ oyuyla yasalaştı. 
1 Ocak 2019’da yürürlüğe girecek yeni kanuna göre, halihazırda 250 saat olan yıllık fazla mesai süresi 400 saate çıkarılıyor. Fidesz, yeni kanunla fazla mesai yapmak isteyenlerin önündeki bürokratik engelleri kaldırdıklarını savunurken, muhalefet ve sendikalar ise hükümeti çok uluslu şirketlerin talebini yerine getirmekle suçluyor.

HABERE YORUM KAT