'Maaşları 6 ay devlet ödesin'

'Maaşları 6 ay devlet ödesin'

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, sanayicilerin maaşları ödeyemez duruma geldiklerini belirterek, maaşların 6 ay İşsizlik Fonu'ndan ödenmesini istedi.

ANKARA - Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, sanayicilerin maaşları ödeyemez duruma geldiklerini belirterek, "İşçi çıkarmamak için maaşlar 6 ay İşsizlik Fonu'ndan ödensin" dedi. ASO'nun gazetecilerle yaptığı toplantıda tanıttığı raporda da kurlardaki artış nedeniyle bankaların sanayicilerden ek teminatlar istediği hatırlatıldı.

Özdebir, mevcut durumu ekonomik darboğaz olarak tanımlarken, firmalara bu süreçte maaş desteği verilmesi gerektiğini savundu.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, kısa çalışmanın derhal çıkması gerektiğini savunan Özdebir, “Zora giren firmaların ödeyemediği işçi maaşının yarısını işveren, kalan yarısını da 6 ay süreyle İşsizlik Fonu ödesin istiyoruz. Bu sistem 2008 krizi sonrasında uygulandı. Sistemin mevzuatı hazır ama karar alınması lazım. Ben bugün o işçileri işten çıkarsam hepsine Fon'dan zaten işsizlik maaşı verilecek. İnsanlar işsiz kalacağı gibi bu işin Fon'a bir maliyeti olacak. Onun yerine insanlar işinde kalsın, çalışılan sürenin maaşını patron, işçinin izinde olduğu dönemin maaşını da Fon ödesin. Bu düzenlemenin 6 aylık bir dönem için hayata geçirilmesi gerektiğini ilgili bakanlara ilettik” dedi.

HABERE YORUM KAT