Lyon'da Cumhuriyet coşkusu

Lyon'da Cumhuriyet coşkusu

CHP Lyon Birliği'nin düzenlediği halk buluşmasına katılan yurttaşlar, Cumhuriyet Bayramı'nı büyük bir coşku içerisinde kutladılar.

LYON - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lyon Birliği, Fransa'nın Lyon şehrinde coşkulu bir Cumhuriyet Bayramı kutlaması düzenledi. Yoğun ilgi gören programda, katılımcılar hep birlikte marşlar söyleyerek Cumhuriyet coşkusunu Lyon'da yaşadılar. 

CHP Lyon Birliği Başkanı Nedim Koçak, uzun süre alkışlanan konuşmasında, bu kutlamanın bölgede yaşayan halkın bir araya geldiği bir halk kutlaması olduğunu hatırlatarak, "Cumhuriyet neler yaptı diyenlere buradan sesleniyorum. Yokluklar içerisinde, kredi almamıza imkan yokken, tüm zorluklar karşısında Büyük Atatürk'n önderliğini yaptığı yüzlerce fabrika kuruldu" dedi.

Cumhuriyet yönetiminin yaptırdığı sanayi kuruluşlarını tek tek sayan Koçak, "Bizim arabalarımız yoktu, villalarımız, saraylarımız yoktu. Her şeyi emek vererek, sıfırdan kurduk. Cumhuriyet kadrolarının büyük özverisiyle, Anadolu insanının inancı ve desteğiyle, dünyaya örnek bir kalkınma mucizesi gerçekleştirildi" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT