Lufthansa, uçuşları iptal etti: "Yolcularımızın güvenliği için..."

Lufthansa, uçuşları iptal etti: "Yolcularımızın güvenliği için..."

Lufthansa, İsrail ve İran arasındaki gerginlik nedeniyle, yolcuların ve mürettebatın güvenliğini sağlama adına İran'ın başkenti Tahran'a uçak seferlerini iptal etti.

Avrupa'nın en büyük havayolu şirketlerinden Lufthansa, Orta Doğu'da yaşanan gerginlikler üzerine İran'ın başkenti Tahran'a uçak seferlerini iptal etti.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, "Orta Doğu'daki mevcut durum nedeniyle Lufthansa, dikkatli bir değerlendirmenin ardından Tahran'a ve Tahran'dan uçuşları muhtemelen 11 Nisan 2024 Perşembe gününe kadar askıya almaya karar verdi" denildi.

"Orta Doğu'daki durumu sürekli olarak izliyoruz ve yetkililerle yakın temas halindeyiz" denilen açıklamada, "Misafirlerimizin ve mürettebatımızın güvenliği Lufthansa'nın en önemli önceliğidir" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz hafta Şam'daki bir İran konsolosluk binasına düzenlenen ve İsrail'in üstlendiği saldırının ardından İran'dan İsrail'e yönelik tehditler artmıştı. İran cephesi adına Ayetullah Ali Hamaney dün bir kez daha İsrail'i misilleme yapmakla tehdit etmişti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT