'Litresi 20 liraya çıkacak' diyerek yeni zamları yazdı: Akaryakıt, doğal gaz, elektrik...

'Litresi 20 liraya çıkacak' diyerek yeni zamları yazdı: Akaryakıt, doğal gaz, elektrik...

Enflasyondaki artış yurttaşların hayatını daha da zorlaştırırken ekonomist Remzi Özdemir, beklenen zamlarla ilgili değerlendirmesinde "Daha kötüsü sanayiyi vuruyor. Çünkü üretim elektrikle yapılıyor ve hızla maliyet artıyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Faiz sebep, enflasyon sonuç" ekonomi modelinin sonuçları yurttaşların cebini yakmayı sürdürüyor. 

Merkez Bankası'nın ilk faiz indirimini gerçekleştirdiği Eylül ayından bu yana fiyatlarda artış durdurulamadı. 

 
Akaryakıt fiyatlarına gelen art arda zamlar ise ulaşım ve lojistiğin neredeyse tüm sektörler için gerekli olması sebebiyle enflasyondaki artışın hızını yükseldi.

REMZİ ÖZDEMİR, AKARYAKITA GELMESİ BEKLENEN YENİ ZAMLARI YAZDI 
Yeniçağ yazarı Remzi Özdemir bugünkü köşesinde "Sıkıntılı günler geliyor dikkat!" başlıklı yazısında Türkiye'nin ekonomik krize karşı tedbir almayan tek ülke olduğunu, doğalgaz, elektrik ve akaryakıta zamların geleceği değerlendirmesinde bulundu.

"DOĞAL GAZ FİYATLARI HIZLI YÜKSELİYOR, ELEKTRİK FİYATLARINI ÇILDIRTACAK"
Türkiye'nin elektriğin bir bölümünü doğal gaz çevrim santralleri ile ürettiğini hatırlatan Remzi Özdemir, "Doğal gaz fiyatları hızla yükseliyor. Perşembe günü bile yüzde 10'a yakın yükseldi. Şu anda ödediğimiz faturaların iki hatta üç katı rakamlar gündeme gelecektir. Kimse kombiyi açmaya cesaret edemeyecek. Ancak daha da tehlikelisi Türkiye elektriği doğal gaz çevrim santralleri aracılığı ile üretiyor. Yani bu da elektrik fiyatlarını çıldırtacak." dedi.

Maliyetlerdeki artışın raflara da yansıyacağını vurgulayan Özdemir, "Daha kötüsü sanayiyi vuruyor. Çünkü üretim elektrikle yapılıyor ve hızla maliyet artıyor. Bir fabrika 1 milyon lira aylık elektrik faturası ödüyorsa bu belki de 5 milyona çıkacak ve her şeye zam olarak yansıyacak. Bunun anlamı da enflasyon demek." ifadelerini kullandı.


 
Remzi Özdemir, akaryakıt zamlarının da kapıda olduğunu şu sözlerle okuyuculara açıkladı:

Yine bir başka bizi vuracak kriz petrol.

Bakın burası gerçekten önemli. Petrolün varili 90 doları gördü. 3 ay önce 60 dolardı. Bu fiyatlar benzinin litresini kısa vadede 19-20 liraya çıkartacaktır.

Motorin ve benzinin litresinin 20 lira olduğu bir ülkede siz toplu taşımaya 5 liraya mı bineceğinizi düşünüyorsunuz?

HABERE YORUM KAT