Lisanssız dilenmek yasak

Lisanssız dilenmek yasak

İsveç'in Eskilstun şehrinde dilenmek isteyen kişiler ücretini ödeyerek lisans almak zorunda kalacak. Dilenmek için evrakları tamamlayamayanlar ceza ödeyecek.

STOCKHOLM - İsveç'in Eskilstun şehri, dilencilere ücreti karşılığında “dilenci lisansı” veren dünyanın ilk kasabası oldu. Başkent Stockholm’ün batısında bulunan Eskilstun’da dilenmek isteyenler önce ücretini ödeyerek lisansını alacak daha sonra sokaklarda dilenebilecek.

Dilenciler belediyeye aylık 25 avro verecek 

Eskilstun’da dilenecek kişilerim 250 kronor (yaklaşık 150 lira) ödeyerek lisans alması gerekiyor. Dilenmek için izin almayanlar ise para cezası ile karşı karşıya kalacak. Gerekli evrakları tamamlayamayanlar ise 2 bin 300 TL ceza ödeyecek. 

"Bürokratikleştirmek ve zorlaştırmak istiyoruz"

Belediye meclis üyesi Jimmy Jansson açıklamasında, amacın dilenmeyi daha zor hale getirmek olduğunu ifade ederek, “Bürokratikleştirmek ve zorlaştırmak istiyoruz“ dedi. 

İzinsiz dilencilik yapmak yasak

İsveç Yüksek Mahkemesi tarafından Aralık ayında Vellinge kasabasında uygulamaya başlanan yasak kararının onaylamasının ardından bazı İsveç kasabalarında izinsiz dilencilik yapmak yasaklanmıştı. 
 

HABERE YORUM KAT