Lidl o meyveyi geri çağırıyor

Lidl o meyveyi geri çağırıyor

İndirimli satış mağazası Lidl meyve reyonunda satılan bir ürünü müşterilerinin yememesi konusunda uyarıyor.

Taze meyve ve sebzelerde geri çağırma ya da gıda uyarıları nispeten nadir görülür. Ne de olsa ürünler hasattan sonra işlenmeden süpermarket raflarında yerini alıyor. Ancak şimdi Lidl, müşterilerini bir meyve geri çağırma konusunda uyarıyor.

İNDİRİMCİ UYARIYOR

Yeterli vitamin almak için tüketiciler düzenli olarak meyve ve sebze yemelidir. Gıda uzmanları önceden kesilmiş meyve satın alınmamasını tavsiye ediyor. Meyvelerini Lidl'den alan tüm süpermarket müşterileri için, indirim mağazasından alınan üzümler için bir tüketim uyarısı var.

İspanyol üretici Amaco C.I.F, çekirdeksiz üzümlerinin tüketilmemesi gerektiğini bildiriyor.

Ürün: Koyu üzüm, çekirdeksiz

Çeşit: Crimson

Menşei: İspanya

İçerik: 500 gram

Parti: L-4103

Üretici: Amaco C.I.F

Federal eyaletlerde satış: Baden-Wuerttemberg, Rhineland-Palatinate

ZEHİRLİ PESTİSİTLER

Geri çağırmanın nedeni, çekirdeksiz üzümlerde bulunan pestisit asetamipridi. Bu, meyve ve sebze yetiştiriciliğinde zararlı böcekleri kontrol etmek için kullanılan bir böcek ilacıdır.

Tüketici örgütü Foodwatch uzun zamandır neonikotinoidler olarak adlandırılan böcek ilacı asetamipridin yasaklanması için çağrıda bulunuyor.

agrar-heute.de'nin haberine göre, bu maddelerin insan sinir sistemi üzerinde zararlı etkileri olduğu söyleniyor. Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA), böcek ilaçlarının "tüketici sağlığı için risk oluşturmasının muhtemel olmadığı" sonucuna vardı.

Bununla birlikte, mevcut geri çağırma toksik maddenin yasal limitlerinin aşıldığını içeriyor. Lidl, önleyici tüketici koruması nedeniyle etkilenen ürünü satıştan çekti. İndirim firmasının kendisine göre bu durum sadece Baden-Württemberg ve Rheinland-Pfalz eyaletlerindeki mağazaları etkilendi.

Müşteriler üzümleri tüm Lidl mağazalarında iade edebilir ve fiş ibraz etmeden de satın alma bedelini geri alabilirler.

ARTI49

HABERE YORUM KAT