Lidl, Kaufland ve Aldi Temmuz ayından itibaren bu ödeme yöntemini sonsuza kadar kaldırıyor

Lidl, Kaufland ve Aldi Temmuz ayından itibaren bu ödeme yöntemini sonsuza kadar kaldırıyor

Almanya'da 2023 yılından itibaren süpermarket alışverişinde müşteriler için birçok değişiklik olacak. Temmuz ayından itibaren Lidl, Kaufland ve Aldi'de banka kartlarındaki 30 yıllık Maestro özelliği kaldırılıyor.

Avrupa genelinde artık Maestro işlevine sahip yeni EC kartları verilmeyecek ve satıcılar da ödeme işlevini kabul etmeyecek. Peki, bu müşteriler için ne anlama geliyor ve ödemede ne değişiyor?

Almanya'daki çoğu kişi Maestro özelliğine sahip EC kartı ya da banka kartı kullanıyor. Ancak  Temmuz 2023'ten itibaren Lidl, Kaufland, Aldi gibi yerlerde ödeme yöntemi olarak kullanılmayacak.

Öte yandan Alman Tüketici Merkezi, müşterilerin paniklememesi gerektiğini söyledi. Merkez, Maestro işlevi olmadan da banka kartının tamamen kullanılabilir olduğunu" açıkladı. Yani, müşteriler gelecekte de alışık oldukları gibi bir banka kartıyla ödeme yapmaya ve para çekmeye devam edebilecekler. Almanya'da Maestro işlevi olan kartlar sorunsuz olarak kullanılabilse de yurtdışında ödeme yapmak için kartlara V-Pay gibi işlevler gerekiyor.

Almanya'daki tüccarlardan Maestro işlevine sahip kartları kabul edenler, "Handelsblatt" gazetesine göre, kart okuyucularında kredi kartları gibi alternatif veya diğer ödeme yöntemlerini etkinleştirmek zorunda kalacaklar.  

ARTI49

HABERE YORUM KAT