Liberaller Yeşiller ile "ön sondaj" görüşmelerine başlayacak

Liberaller Yeşiller ile "ön sondaj" görüşmelerine başlayacak

Hür Demokrat Parti (FDP) lideri Lindner, Yeşiller partisi ile muhtemel bir hükümette beraber yer almak konusunda "ön sondaj" görüşmelerine başlayacaklarını açıkladı. Her iki parti koalisyon arayışlarında kilit konumda.

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) yüzde 1,6'lık farkla Hristiyan Birlik'i geride bırakarak seçimi kazandı. İki taraf da hükümeti kurmaya talip, ancak büyük partilerin oy oranlarının düşük kalması, geleneksel koalisyon ortaklıklarını imkansız kılıyor.

Seçimlerde oylarını bir önceki seçimlere göre artıran Hür Demokrat Parti (FDP) ve Yeşiller partisi muhtemel koalisyon senaryolarında kilit partiler haline geldi.

Hür Demokrat Parti (FDP) lideri Christian Lindner parti yönetimi ile bir araya geldikten sonra yaptığı açıklamada Yeşiller partisi ile muhtemel bir hükümette beraber yer almak konusunda "ön sondaj" çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı. Görüşmelerde "ortak ilerici bir zemin" bulunup bulunamayacağına bakacaklarını kaydeden Lindner, başka detay vermezken görüşmelerin yakın zamanda başlayacağını belirtmekle yetindi.

FDP Genel Sekreteri Volker Wissing ile beraber görüşmeleri yürüteceklerini açıklayan Lindner, ancak ondan sonra SPD ve Birlik partilerinden görüşme teklifi "gelmesi halinde" değerlendireceklerini kaydetti.

Haberin tamamını DW Türkçe 'den okuyabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT