"Laiklik anayasadan çıkarılmalı" diyen Resul Tosun hakkında suç duyurusu

"Laiklik anayasadan çıkarılmalı" diyen Resul Tosun hakkında suç duyurusu

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), AK Parti’li Resul Tosun’un “laiklik anayasadan çıkarılsın” açıklaması hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti eski Tokat Milletvekili ve Star Gazetesi Köşe Yazarı Resul Tosun dünkü köşesinde, Laikliğin Anayasadan çıkarılması isteğini dile getirdi. Laiklik karşıtı yazısına karşı Halkın Kurtuluş Partisi avukatları harekete geçti.

TOSUN VE ALBAYRAK’A SUÇ DUYURUSU

HKP avukatları, Star Gazetesi Yazarı Resul Tosun ve Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak hakkında, “Suç İşlemeye Tahrik”, “Halkı Kin Ve Düşmanlığa Tahrik Veya Aşağılama”, “Kanunlara Uymamaya Tahrik” suçlarını işlediklerini belirterek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

ERDOĞAN’IN SÖZÜ HATIRLATILDI

HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Hem laik hem Müslüman olunmaz. Bu ikisinin bir arada olması ters mıknatıslanma yapar. Ya laik olacaksınız, ya Müslüman!” sözü hatırlatıldı. Dilekçede, “Bu bakış açısı Anayasa’nın değiştirilemez, değiştirilmesi teklif edilemez ilkelerinden olan Laikliğe, Bilime, Özgür Düşünceye ve Demokratik Topluma düşmanlık demektir” denildi.

RESUL TOSUN’UN VEKİL İKEN ETTİĞİ YEMİN HATIRLATILDI

Dilekçede; Resul Tosun’un Laiklik karşıtı açıklamasının, yeni yapılacak Anayasada Laiklik İlkesine yer verilmeyeceğinin işareti olarak yorumlandı. Resul Tosun’un milletvekili olduğu dönemde, “Laik Cumhuriyete” bağlı kalacağına ve “Anayasaya sadakatten” ayrılmayacağına dair TBMM’de namusu ve şerefi üzerine yemin ettiği hatırlatılan dilekçede, “Şüpheli AKP Eski Milletvekilinin yazarlığını yaptığı gazetesindeki bu söylemleri, namusu ve şerefi üzerine ant içtiği yeminine sadık kalmadığını da göstermektedir” denildi. Dilekçede, İHAM’ın Laiklik konusundaki dayanaklarına ve Anayasa’nın 2’nci maddesine yer verildi.

HKP avukatları dilekçede, Tosun ve Albayrak hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılmasını talep etti.

“LAİKLİK OLMADAN BİLİM, ÖZGÜRLÜK, DEMOKRASİ OLMAZ”

Suç duyurusuna ilişkin HKP MYK Üyesi Adnan Okur açıklama yaptı. Okur şu ifadelere yer verdi:

Değerli Halkımız; Halkın Kurtuluş Partisi olarak bugün AKP Eski Milletvekili ve Star Gazetesinin köşe yazarı, Laiklik Anayasadan çıkarılmalı diyen Resul Tosun ve Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak hakkında suç duyurusunda bulunduk. Neden yaptık bu suç duyurusunu? Çünkü şiarımızdır; Laiklik olmadan Bilim, özgürlük, demokrasi olmaz. Yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Laikliğe karşı eylemlere ve söylemlere duyarlılığımız bundan kaynaklıdır.

“ÜLKEMİZİ AFGANİSTANLAŞTIRMAK, TALİBANLAŞTIRMAK İSTİYORLAR”

Değerli Halkımız; Laiklik,  ekmek, su ve soluduğumuz hava kadar yaşamsal bir ihtiyaç. Nasıl ekmek, su, oksijen olmazsa yaşayamazsak, Laiklik olmadan da yaşayamayız. AKP’giller iktidara taşındığı 2002 yılından bugüne laikliği ortadan kaldırmak, insanlarımızı ekmeksiz, susuz, oksijensiz bırakmak istiyor. AKP’giller ve Reisi her fırsatta dile getirdiler; Hem laik hem Müslüman olunmaz. Bu ikisinin bir arada olması ters mıknatıslanma yapar. Ya laik olacaksınız, ya Müslüman!”. İşte bu anlayışlarını artık eylemlere geçiriyorlar ve bizleri Ortaçağın Ümmetçi konağına götürüp, karanlıklara mahkûm etmek istiyorlar. Bunun için Anayasadan Laiklik ilkesini çıkartmaya çalışıyorlar. Ülkemizi Afganistanlaştırmak, Talibanlaştırmak istiyorlar.

“SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ”

Laikliğe karşı olmak ifade özgürlüğü değildir. Bu halkımızın ve özellikle yarımız olan kadınlarımızın ifade özgürlüğünü tümden ortadan kaldırma çabasıdır. Sıcağı sıcağına izlediğimiz Afgan kadınlarının Ortaçağcı Talibana karşı ölümüne direnişleri, Laikliğe neden sahip çıkmamız gerektiğini gösteriyor. Ortaçağdan çıkma Taliban Afgan Kadının kafasına silahı dayamış, öldürmekle tehdit ediyor, ama Afgan kadını geri adım atmıyor, üstüne üstüne yürüyor. Çünkü biliyor, ortaçağ gericiliğinin ölümden beter olduğunu.

İşte hepimiz için ölümden beter demek olan Laikliğin ortadan kaldırma çabalarına karşı Savcıları göreve çağırıyoruz. Göreviniz; Laik Cumhuriyeti korumak, Ona sahip çıkmak, Anayasayı ve yasaları korumak, uygulanmasını sağlamak. Gücünüzü vicdanınızdan ve hukuktan alıyorsanız yapmanız gereken belli: Partimizin suç duyurusunu ihbar kabul edip soruşturmayı başlatmak ve Laiklik Karşıtı eylemlerin odağına doğru soruşturmayı genişletmek.

 

HABERE YORUM KAT