Kuzey Ren Vestfalya'dan milyonlarca yürüyüşçüye uyarı

Kuzey Ren Vestfalya'dan milyonlarca yürüyüşçüye uyarı

Kuzey Ren Vestfalya Tarım ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı, Paskalya döneminde ormanlarda yürüyüş yapacakları genç bitkiler ve hayvanlar konusunda duyarlı olmaları konusunda uyarıyor.

Kuzey Ren Vestfalya Tarım ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı, Paskalya döneminde ormanlarda yürüyüş yapacak olanları uyarıyor. Milyonlarca doğa tutkunu için önemli talimatlar veriliyor.

Kuzey Ren Vestfalya Bakanlığı, ormanlarda yapılacak olan yürüyüşlerde doğaya saygıyı ön planda tutma çağrısında bulunuyor. Yapılan açıklamada, özellikle genç bitki ve hayvanların korunması gerektiği vurgulanıyor.

BİNLERCE HEKTARLIK ORMAN ZARAR GÖRDÜ

Son yıllarda yaşanan kuraklık, fırtınalar ve kabuk böcekleri gibi doğal felaketler, Kuzey Ren Vestfalya'daki ormanları ciddi şekilde etkiledi. 140.000 hektardan fazla orman zarar gördü. Ancak, bu durumla başa çıkmak için devam eden ağaçlandırma projeleriyle yeni fidanlar dikiliyor.

Bakanlık yetkilileri, özellikle bahar aylarında doğaya çıkanları genç bitkiler ve hayvanlar konusunda duyarlı olmaya çağırıyor. Yapılan basın açıklamasında, ziyaretçilerin belirlenmiş patikalarda kalmaları, bariyerlere saygı göstermeleri ve özellikle orman hayvanlarının üreme ve yerleşme döneminde sessiz olmaları gerektiği hatırlatılıyor.

Ayrıca, ziyaretçilerin belirlenmiş yürüyüş otoparklarını kullanmaları ve kalabalık olduğunda komşu orman yollarını tercih etmemeleri önemle vurgulanıyor. Orman içerisinde sigara içme ve barbekü yapma yasağının da hatırlatıldığı açıklamada, orman yangınlarının önlenmesi için bu kurallara uyulması gerektiği belirtiliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT