Kuzey Ren-Vestfalya’dan “kısıtlı bütçe” krizi: Vatandaşlara yönelik finansman kesildi

Kuzey Ren-Vestfalya’dan “kısıtlı bütçe” krizi: Vatandaşlara yönelik finansman kesildi

Almanya’da Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti 2023 yılının başından bu yana yenilenebilir enerjilerin yaygınlaştırılmasını sübvanse ediyor. Eyalet sübvansiyonun sona ereceğini açıkladı.

Almanya’da yenilenebilir enerjilerin kullanımı her geçen gün daha çok yaygınlaşıyor. Özellikle Ukrayna savaşının ardından ve iklimin korunmasına yönelik çağrılar nedeniyle pek çok kişi yenilenebilir sistemlere yöneliyor. Hükümet de bu konuda vatandaşlara yönelik pek çok sübvansiyon sağlıyor.

Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti 2023 yılında vatandaşları “iklim koruma teknolojisi” adlı programla destekledi. Ancak kısa bir süre önce eyalet hükümeti bu sübvansiyonun artık sona ereceğini duyurdu.

“SIKI BÜTÇE KRİZİ”

Sübvansiyon programının bu yılın başında başlamasından bu yana eyalette 6 binden fazla başvuru yapıldı. Eyaletteki çok sayıda vatandaş, şirket ve belediye çeşitli finansman fırsatlarından yararlanabildi. Eyalet, 100 milyon Euroluk finansman hacmiyle iklim dostu genişleme için ilk ivmeyi sağladı.

Ancak şimdi bakanlık finansmanı iptal etti ve yeni finansman yönergelerini açıkladı. Kuzey Ren Vestfalya Ekonomi Bakanlığı finansman programının sona erdiğini açıkladı, "Sıkı bütçe durumu nedeniyle, fotovoltaik sistemlerin kurulumu ve genişletilmesi için finansman durduruldu.”

Sübvansiyonun artık geçerli olmayacağı durumlar:

Zemine monte, tarımsal ve yüzer fotovoltaik sistemler

Depolu belediye binalarındaki çatı sistemleri

Planlama ve danışmanlık

Hidroelektrik santralleri

Apartman bloklarında yeni bina elektrik tesisatı

Cephe fotovoltaikleri

Fotovoltaik çatılı garajlar

Küçük rüzgar türbinleri

2024 yılında Kuzey Ren-Vestfalya’daki vatandaşlar da yeni bir yasadan faydalanacak ve bu yasa onların rüzgar türbinlerinden elde edilen gelirden pay almalarını sağlayacak.

ARTI49

HABERE YORUM KAT