Kuzey Ren-Vestfalya’dan göçmen çocuklarına “büyük destek”

Kuzey Ren-Vestfalya’dan göçmen çocuklarına “büyük destek”

Kuzey Ren-Vestfalya eyalet hükümeti "dil kreşleri" olarak adlandırılan merkezleri yeni yılda da finanse etmeye devam edecek. Yeni bir düzenleme Ocak 2024'ten itibaren yürürlüğe girecek.

Almanca bilmeyen çocuklar okullarda zorluklara maruz kalabiliyor. Kuzey Ren-Vestfalya'daki çocukların yaklaşık yüzde 30'u Almancanın ana dilleri olmadığı ailelerde büyüyor. Şimdi yeni bir yönetmelik bu duruma çözüm olabilir.

2024’TEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Kuzey Ren Vestfalya "dil kreşlerinin" teşvik edilmesinden yana. Eyalet hükümeti Çarşamba günü yaptığı açıklamada “dil kreşlerini” daha uzun süre destekleme sözü verdi. 2026'ya kadar her yıl yaklaşık 38 milyon Euro sağlanacak.

Çocuk ve Gençlik Bakanı Josefine Paul, "Dil, başarılı bir eğitim biyografisi için temel bir ön koşuldur. Bu nedenle Almanya göçmen çocuklarına dil desteği için finansman sağlamaktan kaçmamalıdır” dedi.

Yeni finansman kılavuzu Ocak 2024'ten itibaren geçerli olacak ve aynı zamanda ödeme ve başvuru yöntemlerini de düzenleyecek. Bu sayede Kuzey Ren-Vestfalya'daki yaklaşık 1.300 dil destek personelinin çalışmaları iki buçuk yıl boyunca devam edecek. Bununla birlikte, 38 uzman danışma merkezi de çalışmalara uzun vadeli destek sağlayacak ve sürecin bir parçası olarak dil gündüz bakım merkezlerinde kalite gelişimini sağlayacak.

Bu destek sadece Almanca konuşulmayan evlerden gelen çocuklara fayda sağlamakla kalmayacak. Diğer tüm çocuklar da bu destekten faydalanabilir.

Eyalet ayrıca, ilkokullarda okuma güçlüklerinin üstesinden gelmek için öğretim konseptini de değiştirdi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT