Kuzey Ren-Vestfalya'daki seçmenler Türkiye için oy kullanmadan önce bu haberi okusun

Kuzey Ren-Vestfalya'daki seçmenler Türkiye için oy kullanmadan önce bu haberi okusun

Türkiye'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı gün kaldı. Peki, Kuzey Ren-Vestfalya'da bulununan 500 bin Türk seçmen nasıl oy kullanacak?

27 Nisan 2023'te yurt dışında Türkiye'de milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy verme işlemi başlayacak. Yurtdışındaki Türkler 9 Mayıs'a kadar oy kullanabilecek. Sonuçlar Türkiye ile birlikte açıklanacak.

14 Mayıs 2023'te Türkiye seçime gidiyor. 1.4 milyon Türk seçmenin bulunduğu Almanya, seçimler için kritik bölge olarak görülüyor. Bu Türk seçmenin çoğu Kuzey Ren-Vestfalya'da yaşıyor. Seçmenler Essen, Münster, Köln ve Düsseldorf'taki oy kullanabilecekler. Türkiye başkonsolosluğundan yapılan açıklamaya göre kimlikle birlikte ehliyet gibi belgelerle oy kullanılabilecek.

Erdoğan'ın şansı ne?

Geçtiğimiz seçimlerde Kuzey Ren-Vestfalyalı seçmenlerin çoğunluğu Erdoğan'ı destekledi. Haziran 2018'de eyaletteki vatandaşların yüzde 65'i cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan ve AK Parti'ye oy verdi. Öte yandan Türkiye'de iki ay önce gerçekleşen deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oylarının sarsılacağı düşünülüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT