Kuzey Ren Vestfalya'da yaşayanlara önemli uyarı, aniden yüksek bir sesle karşılaşabilirler

Kuzey Ren Vestfalya'da yaşayanlara önemli uyarı, aniden yüksek bir sesle karşılaşabilirler

Bavyera ve Kuzey Ren Vestfalya'da vatandaşlar bugün yükselen siren sesleriyle karşılaştı. Eyaletin acil uyarı sistemlerinin denetlenmesi olan bu sesler, 12 Eylül 2024'de yeniden yükselecek.

Bavyera ve Kuzey Ren Vestfalya’da vatandaşlar, bu sabah saat 11.00’de siren sesleri ve akıllı telefonlardan gelen tiz alarm sesleriyle karşılaştı. Bu sesler eyaletlerin acil durum uyarı sistemlerinin işlevselliğini test etmek ve halkı olası tehlikelere karşı uyarmak amacıyla planlanmış bir tatbikatın parçasıydı.

NEDEN TEST EDİLİYOR?

Bavyera İçişleri Bakanlığı ve Kuzey Ren Vestfalya eyalet hükümeti, bu tatbikatın halkı kamu güvenliğine yönelik ciddi tehditler olması durumunda duyuruları dinlemeye teşvik etmek için yapıldığını açıkladı. Uyarı mesajları medya, uyarı uygulamaları, hücre yayını ve dijital bilgi panoları aracılığıyla yayıldı.

UYARI HERKESE ULAŞMALI

Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul, “Her yıl yeni bir şeyler öğreniyoruz ve geliştirebileceğimiz yerlerde düzenlemeler yapıyoruz. Uyarı, eyaletteki herkese ulaşmalıdır” dedi. Bu nedenle eyalet çapındaki uyarı gününde cep telefonları, sirenler, hoparlörler ve çok daha fazlası kullanıldı.

HÜCRE YAYINI KULLANILDI

Hücre Yayını teknolojisi ekstra bir uygulama gerektirmeden doğrudan cep telefonlarına veya akıllı telefonlara uyarı mesajları gönderilmesini sağlıyor. Bu teknoloji, Temmuz 2021’de Kuzey Ren Vestfalya ve Rheinland Pfalz eyaletlerinde yaşanan sel felaketinin ardından Almanya genelinde uygulanmaya başlandı.

UYARI GÜNÜ NEDEN ÖNEMLİ?

Ülke çapında düzenlenen uyarı günü, 2020 yılında başlatıldı ve amacı ülkedeki insanları uyarılara karşı duyarlı hale getirmek ve çeşitli uyarı cihaz ve sistemlerinin süreçlerini ve teknik işlevlerini gözden geçirmekti.

Bir sonraki ulusal uyarı günü "12 Eylül 2024" tarihinde gerçekleştirilecek.

ARTI49

HABERE YORUM KAT