Kuzey Ren Vestfalya'da ünlü şekerleme dükkanı iflas etti: Bütün şeker ve çikolatalarını dağıtılıyor

Kuzey Ren Vestfalya'da ünlü şekerleme dükkanı iflas etti: Bütün şeker ve çikolatalarını dağıtılıyor

Lüdenscheid yaya bölgesinde bulunan Hussel şekerleme dükkanı, Paskalya bayramından beri açık değil. Dükkanın raflarının boşaltılmasından sonra, kalan bütün ürünler ücretsiz dağıtılmaya başlandı.

Kuzey Ren Vestfalya’nın Lüdenscheid yaya bölgesinde bulunan Hussel şekerleme şirketinin bir şubesi, çalışanların mağazanın raflarını temizlemesinin ardından bedava çikolata dağıtımına başladı.

“come-on.de” portalının haberine göre, mağaza Paskalya hafta sonundan bu yana kapalıydı ve yakın zamanda kalıcı olarak kapatılacağına dair söylentiler dolaşıyordu. Ancak şirket tarafından yapılan açıklamada, bu iddialar yalanlandı ve mağazanın sadece “kısa süreli bahar uykusunda” olduğu belirtildi.

Mağaza çalışanları, şu anda Hagen, Iserlohn ve Dortmund’daki diğer lokasyonlara dağıtılmış durumda. “Münchner Merkur” gazetesinin raporuna göre, mağaza şu anda büyük ölçüde boşaltılmış ve geriye ağırlıklı olarak Paskalya şekerleri kalmış durumda. Şirket konu hakkında henüz bir yorum yapmadı.

İKİNCİ İFLAS

Deutsche Confiserie Holding bünyesindeki Hussel Şubat ayı başında iflas başvurusunda bulundu. Holdingin diğer iştirakleri olan kahve ve çay şirketleri Arko ve Eilles de bu durumdan etkilendi. Bu, son birkaç yıl içinde yaşanan ikinci iflas olayı oldu.

Üç şirket daha önce 2021 yılında COVID-19 krizi nedeniyle iflas başvurusunda bulunmuş ve sonrasında toparlanmayı başarmıştı.

Geçtiğimiz ay, diğer şirketler de iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı ve bu durum yeni bir rekor seviye olarak kaydedildi. Ancak uzmanlar, gelecek adına hala iyimser.

ARTI49

HABERE YORUM KAT