Kuzey Ren Vestfalya'da sosyal yardım skandalı: Onlarca kişinin kaydı silindi

Kuzey Ren Vestfalya'da sosyal yardım skandalı: Onlarca kişinin kaydı silindi

Kuzey Ren Vestfalya’nın Gelsenkirchen şehri, sosyal yardım alan bazı kişilerin belediyeyi dolandırdığını ortaya çıkardı. Belediye bu kişilerin kayıtlarını sildi ve hizmetlerini durdurdu.

Kuzey Ren-Vestfalya'nın Gelsenkirchen Belediyesi toplam 3 bin Euro tutarında olan sosyal yardımların kötüye kullanıldığını belirledi. Bazı kişilerin barınma masrafları için gereğinden fazla para aldıkları veya hiç yaşamadıkları daireler için para aldıkları anlaşıldı. Ayrıca bazı kişilerin vergi kaçırdıkları veya serbest dolaşım haklarını kaybettikleri de tespit edildi.

Belediye bu kişiler hakkında cezai işlem başlattı ve göçmenlik makamlarını bilgilendirdi. Ayrıca 11 yaşındaki bir çocuğun zorunlu eğitimini yerine getirmediği için okul müfettişliği ve gençlik dairesi devreye girdi.

ONLARCA KİŞİNİN YARDIMI KESİLDİ

Belediye denetimlerin sonucunda onlarca kişinin kaydını resmi olarak sildiğini ve bu kişilerin artık belediye hizmetlerinden yararlanamayacağını duyurdu. Bu kişilerin ayrıca "Deutschlandticket" adı verilen bir abonelik biletini de kullanamayacakları söylendi. Bu bilet ayda 49 euro karşılığında tüm Almanya’da toplu taşıma araçlarını kullanmaya imkan tanıyordu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT