Kuzey Ren-Vestfalya'da öğrenciler şeriat istedi

Kuzey Ren-Vestfalya'da öğrenciler şeriat istedi

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Neuss kentindeki bir okulda dört öğrencinin talepleri ülkeyi karıştırdı. Kadınların örtünmesini ve Cuma namazı için okuldan erken çıkılmasını savunan öğrenciler, demokrasiyi de reddettiklerini söylüyor. Polis devreye girdi.

Dört Müslüman öğrencinin Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Neuss kentindeki bir okulda, sınıfta cinsiyetlerin ayrılması da dahil olmak üzere İslami kuralların uygulanmasını talep ettiği iddiası Almanya'yı karıştırdı. Polis olayı soruşturuyor...

"KADINLAR ÖRTÜNMELİ..."

Neuss'daki bir okulda okuyan dört Müslüman öğrencinin, "Kadınlar örtünmeli", "Müslümanların Cuma namazı için okuldan daha erken çıkmalarına izin verilmeli", "Cinsiyet ayrımı yüzme derslerinde öğretmenler için de geçerli olmalı" gibi taleplerde bulunduğu söyleniyor. Ayrıca kendi gözlerinde "kötü Müslüman" olan diğer öğrencilere de baskı uyguladıkları iddia ediliyor. Dört öğrencinin sınıfta demokrasiyi reddettiklerini açıkça ifade ettikleri ileri sürülüyor.

Tüm bunlar WDR'nin görüntüleyebildiği ve ilk olarak Rheinische Post tarafından haberleştirilen bir polis raporunda yer alıyor. Rapora göre, geçen yıl Mart ve Aralık aylarında birkaç olay yaşanmış ve bunun üzerine okul polisle temasa geçmiş, ancak polis olaylarla ilgili olarak herhangi bir suç unsuru tespit edememişti.

Savcılık ise Aralık ayında yaşananları hala soruşturuyor. Tehdit ve zorlama iddiaları da bulunuyor.

Polis raporuna göre, suçlanan dört öğrencinin ebeveynleri de kontrol edildi.

Kuzey Ren-Vestfalya'daki tüm ilgili makamlar Neuss okulundaki olaylar hakkında bilgilendirildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
2 Yorum