Kuzey Ren Vestfalya'da bir adam tramvaydaki çocuklara ateş açtı

Kuzey Ren Vestfalya'da bir adam tramvaydaki çocuklara ateş açtı

Kuzey Ren Vestfalya'da bir tramvay seferinde, üç çocukla tartışma yaşayan adam tramvaydan atıldı. Bunun üzerine, atılan adam çocukların bulunduğu bölüme ateş açtı. Ateş edilen silahın bir gazlı tabanca olduğu düşünülüyor.

Kuzey Ren Vestfalya'da bugün öğleden sonra Hombruch’a sefer yapan U42 numaralı tramvay, Schulte-Rödding durağında bir arıza nedeniyle durdu.

Bir tartışmanın ardından, tramvayın camı, dışarıdan ateşlenen bir mermiyle kırıldı. Olay yerine hızla intikal eden polis ve ambulans ekipleri, durumu kontrol altına aldı.

Polis sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, tramvayda iki kişi arasında bir tartışma yaşandı ve makinist, saldırgan olduğu iddia edilen kişiyi vagondan çıkarmaya çalıştı. Bu sırada camın kırılması olayı meydana geldi.

ÇOCUKLARLA TARTIŞTI

Polis, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, saldırganın 33 yaşında bir erkek olduğunu ve on iki yaşındaki üç çocukla daha önce tartıştığını bildirdi. Şüpheli, pencereye dışarıdan zarar vererek camı parçaladı ve ortasında bir delik açtı.

Olay yerinde yapılan ilk incelemelere göre, saldırganın çelik bilye yüklü bir gaz tabancasıyla ateş ettiği belirlendi. Özellikle üç çocuğun olay sırasında ön camın arkasında oturuyor olması, durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.

ZANLI GÖZALTINA ALINDI

Polis ekipleri, kısa süre içinde şüpheliyi mahallede yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelinin olası cinayet silahı ise yakınlardaki bir çalılıkta bulundu. Şüpheli hakkında tehlikeli bedensel zarar, mala zarar verme ve Silah Yasasına karşı suç işlemekten soruşturma başlatıldı.

Olayda yaralanan olmazken, tramvaydaki tüm yolcular her hangi bir hasar almadı. Şüpheli ile olaya karışan diğer kişiler arasında kişisel bir ilişki olup olmadığı ve olayın detayları hakkında soruşturma devam etmekte.

ARTI49

HABERE YORUM KAT