Kuzey Ren-Vestfalya'da aile içi şiddet artıyor, yetkililer diş hekimlerinden yardım istiyor: İşte nedeni...

Kuzey Ren-Vestfalya'da aile içi şiddet artıyor, yetkililer diş hekimlerinden yardım istiyor: İşte nedeni...

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine göre, aile içi şiddet vakaları yıllardır istikrarlı bir şekilde artıyor.

Şubat 2023'te Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti tarafından yapılan bir basın açıklamasında yayınlanan rakamlara göre 2022'de 34.000 aile içi şiddet vakası kaydedildi . Şiddet vakaları 6 yıldır istikrarlı bir şekilde artıyor ve aynı zamanda korona pandemisinin de artışta etkisi olduğu söyleniyor. 

Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul (CDU) Şubat 2023'te polis suç istatistiklerini sunarken "Rakamlar polis için, ama aynı zamanda bir bütün olarak bizim için bir çalışma emridir" dedi. Rhine-Westphalia, diş hekimlerinin her konuda nasıl yardımcı olması gerektiğini açıkladı.

Kuzey Ren-Vestfalya Sağlık Bakanı Karl-Josef Laumann (CDU) liderliğindeki projenin adı "Aile içi şiddete karşı birlikte". Doktorlar genellikle aile içi şiddet vakalarında ilk temas noktası.

Projeyle ilgili basın açıklamasında şiddet sebebiyle oluşan kırık dişler veya çeneler için tedavide diş hekimlerine başvuruluyor bu nedenle aile içi şiddet vakaları için önemli irtibat noktaları olarak görülüyor. Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti, "Bazen etkilenenlerin danıştığı tek kişiler onlardır" diye yazıyor.

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinden yapılan basın açıklamasına göre, her dört kadından biri hayatında en az bir kez aile içi şiddete maruz kalıyor. Yaralanmaların yüzde 60'ı yüz bölgesinde. Diş hekimleri, diğer şeylerin yanı sıra, dokümantasyondan etkilenenleri desteklemesi bekleniyor.

Kuzey Ren-Vestfalya'daki diş hekimleri cezai kovuşturma için adli tıp bulgularını hazırlıyor

Diş hekimleri, yaralanmaları belgeleyen bir adli tıp raporu sayfası oluşturarak Kuzey Ren-Vestfalya'da etkilenenlere yardım etmesi bekleniyor. Bildiride, "Bu yasal olarak güvenli belgeler, cezai kovuşturma ve şiddet sarmalının kırılması için önemlidir." ifadeleri yer alıyor.

NRW Sağlık Bakanı Laumann şunları ekliyor: "Rapor formu, durumun açıklığa kavuşturulmasında önemli bir rol oynayabilir ve ayrıca başka mağdurları da önleyebilir." Doktorlar, belgelere ek olarak mağdurlara irtibat noktaları sağlayabilir veya çocuklara karşı yönelik istismarlarda doğrudan gençlik dairesini bilgilendirebilir. 

 

HABERE YORUM KAT