Kuzey Ren Vestfalya için uyarı yapıldı

Kuzey Ren Vestfalya için uyarı yapıldı

Kuzey Ren Vestfalya'da hava yağışlı olmaya devam ediyor. Alman Meteoroloji Kurumu bir uyarı yayınladı. Önümüzdeki günlerde daha fazla yağmur yağacak! Kuzey Ren Vestfalya'da hala sel riski var...

2023'ün son birkaç haftasında Kuzey Ren Vestfalya'da yağmur yağmayan gün yok gibiydi. Ve 2024, eski yılın bıraktığı yerden devam ediyor. Alman Hava Durumu Servisi (DWD) de uyarı yaptı.

NRW'de yağmurun Perşembe gecesine kadar sürmesi bekleniyor. DWD'ye göre, bölgelerin 48 saat içinde metrekare başına 40 ila 60 litre yağmur alması bekleniyor. Bazı yerlerde gök gürültülü sağanak yağışlar da beklenmekte olup, Bergisch ve Sauerland bölgelerindeki sıkışık alanlarda metrekareye 60 ila 80 litre yağış düşmesi bekleniyor.

UYARI YAYINLANDI

Yaklaşan fırtınalardan etkilenen ilçeler için resmi fırtına uyarıları da yayınlandı. Etkilenen bölgeler; Siegen-Wittgenstein, Oberbergische Kreis, Märkischer Kreis'in bir kısmı, Rheinisch-Bergischer Kreis, Rhein-Sieg-Kreis, Ennepe-Ruhr-Kreis ve Olpe bölgesidir. Şiddetli hava uyarısı Wuppertal, Remscheid ve Solingen şehirleri için de geçerli durumda...

Son günlerde nispeten düşük miktarda yağan yağmur, çok sayıda nehirde su seviyesinin düşmesine neden oldu. Bugün öğleden sonra Eyalet Çevre Ajansı, sadece sekiz yerin hala uyarı seviyesi 2'yi aştığını, yani evlerin veya bodrumların sular altında kalabileceğini bildirdi. Etkilenen nehirler Weser, Lippe, Alme ve Ems nehirleridir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT