Kuzey Ren-Vestfalya için fırtına uyarısı

Kuzey Ren-Vestfalya için fırtına uyarısı
Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletini bu akşamdan itibaren şiddetli rüzgar ve yağışlar bekliyor.

Alman Hava Durumu Servisi (DWD) Perşembe'den Pazar'a kadar Kuzey Ren-Vestfalya'da fırtınalı hava uyarısında bulundu. Uyarıya göre, bugünden itibaren eyaletin bazı bölgelerinde şiddetli fırtınalar yaşanabilir.

DWD'ye göre, bugün akşam saatlerinden ve gece boyunca Cuma gününe kadar, bir fırtına alanı soğuk bir cephe ile birlikte NRW'yi geçecek. Perşembe öğleden sonra, özellikle dağlarda ve Aachen bölgesinde kuvvetli ve fırtınamsı rüzgarlar bekleniyor.

Bu akşam, DWD, önce batıda ve daha sonra gecenin ilk yarısında doğuda şiddetli rüzgar ve şiddetli fırtınaların mümkün olduğu ve yerel olarak sağanak yağışların yakınında da gale kuvvetlerinin olabileceği konusunda uyarıyor. Akşam saatlerinde gök gürültülü fırtına bile göz ardı edilemez. Gündüz 7 ila 14 derece, gece ise 0 ila 6 derecede aralıklarla yağmur yağması bekleniyor.

YARIN DA DEVAM EDECEK

23 Şubat Cuma günü de Kuzey Ren-Vestfalya'da kuvvetli rüzgarlar devam edecek. DWD, zaman zaman kuvvetli ila şiddetli rüzgarlar bekliyor ancak akşam saatlerinde azalacağı tahmin ediliyor. Gün boyunca 7 ila 11 derece sıcaklık bekleniyor ve tekrar tekrar yağmur yağabileceğine de işaret ediliyor.

ARTI49