SDG yanlıları CDU merkezini bastı: "Çizgiyi aştılar" tepkisi
Stuttgart’ta CDU’nun eyalet teşkilatına Suriye Demokratik Güçleri yanlısı bir grup zorla girdi. Parti genel sekreteri Tobias Vogt, göstericilerin maskeli ve şiddet kullanarak binaya girdiğini, içeride sloganlar attıklarını açıkladı. Olayla ilgili emniyet birimleri soruşturma başlattı.
Polis, olayın ardından yaptığı açıklamada devlet güvenlik birimlerinin soruşturmayı yürüttüğünü, eylemcilerin konut dokunulmazlığını ihlal şüphesiyle inceleme altında olduklarını bildirdi. Olay sonrası altı kişi geçici olarak gözaltına alındı.
CDU çalışanlarına saldırı iddiası
Vogt, aktivistlerin parti çalışanlarına karşı saldırgan davrandığını, megafonla yüzlerine sloganlar bağırdıklarını söyledi. Sloganların Suriye’deki Kürtlerin durumu üzerine olduğu belirtildi. Bir çalışan, çıkan arbedede parmağından hafif yaralandığını ifade etti. Vogt, “Parti binamıza yapılan baskın ve çalışanlarımıza yönelik saldırı kırmızı çizgiyi aştı” dedi.
Gösteri ve ifade özgürlüğünü desteklediklerini belirten Vogt, “Bugünkü olayların meşru bir protestoyla ilgisi yok. Bu, birlikte yaşamın temel değerlerine yönelik bir saldırıdır” ifadelerini kullandı.
Polis, ihbarın saat 15.50 civarında geldiğini bildirdi. Olayın ardından göstericilerin kaçtığı, ekiplerin şehir içi tramvay durağında altı şüpheliyi 18 ila 33 yaşları arasında yakaladığı açıklandı. “Polis işlemlerinin ardından şüpheliler serbest bırakıldı” denildi.