Kültür ve sanat için 2.5 Milyar Euro: Tekrar başlıyor!

Kültür ve sanat için 2.5 Milyar Euro: Tekrar başlıyor!

Almanya kültürel etkinlikler için 2.5 Milyar Euro bütçe ayıracağını açıkladı. Kalabalık ya da az kişi katılımlı etkinlikler- hepsi için maddi destek var.

Ülkede COVID-19 aşılamaları devam etse de toplu sanat ve kültür etkinlikleri hala aşılanmayanlar için tehlike teşkil ediyor. Bu sebepten, zor durumda kalan organizatörler ve sanatçılara; federal hükümete, eyaletlere ve belediyelere ek olarak Alman hükümeti de maddi destek de bulunacağını söyledi. Bunu “yeni bir başlangıç” olarak nitelendiren devlet, yardımı iki farklı yöntemle gerçekleştirecek. 

Karlılık yardımı 
Salgından korunma sebebiyle daha az ziyaretçinin kabul edildiği ve dolayısıyla daha az biletin satılabileceği etkinlikler de gerçekleştirilebilecek. Bu tür etkinliklerde fon açığını kapatmak için elde edilen gelire sübvansiyon sağlanacak. 1 Temmuz 2021’de başlayacak ve 500’e kadar katılımcılı (1 Ağustos’tan itibaren 2000’e kadar katılımcılı) etkinlikleri destekleyecek. Etkinliğin masrafları karşılanana kadar ilk 1000 biletten elde edilen kar ikiye katlanacak. 

Arıza koruma
Organizatörlere daha büyük etkinlikler için güvence oluşturulacak. COVID nedeniyle iptal, kısmi iptal ve ertelemeler durumunda, iptal maliyetlerinin büyük kısmı özel fonla üstlenilecek.  1 Eylül 2021’den itibaren daha kalabalık (muhtemelen 2000’den fazla katılımcı) etkinlikler için güvenli planlama sağlanacak ve iptal olma durumunda maliyetlerin yüzde sekseni karşılanacak. 

İşte finanse edilecek etkinlikler
Konserler, festivaller, operalar, dans, film, tiyatro, müzikaller, medya sunumları, sahne sanatları, sanatsal ve kültürel sergiler gibi etkinlikler yardım alabilir. Etkinlik Almanya’da gerçekleşmeli ve bilet satma kapasitesi olmalıdır. Organizatörler- etkinliğin ekonomik ve planlama riskini üstlenen kişi- fon için başvurabilir. 

Haber: Kayra ŞENER


 

HABERE YORUM KAT