Koronavirüs sanki sivrisineklere yaradı: Almanya’ya son iki yıldan daha fazlası geldi

Koronavirüs sanki sivrisineklere yaradı: Almanya’ya son iki yıldan daha fazlası geldi

Bu yaz Almanya’da önceki yıllara nazaran daha fazla sivrisinek gözleniyor. Bir istiladan söz diliyor.

Leibniz Tarımsal Araştırmalar Merkezi'nden (ZALF) Doreen Werner, kurak geçen son iki yıldan sonra bu yaz nemli ve sıcak havanın sivrisinekler için cezbedici olduğunu söyledi. 

Alman Basın Ajansı DPA’ya konuşan Werner, Oder, Starnberg Gölü ve Ammer Gölü gibi şiddetli yağışların neden olduğu su seviyelerinin yükseldiği bölgelerde sivrisinek istilasından söz edilebileceğini belirtti. Almanya’da 50 sivrisinek türü bulunduğunu belirten Werner, bu yaz yerli sivrisineklerden çok Almanya dışından gelen sel sivrisineklerinin istilasından söz edileceğini belirtti. 

Biyolog Werner, sel sivrisineklerinin bir türü olan “Asya Kaplan Sivrisinekleri” ve yerli sivrisinekleri ilettikleri patojenler konusunda da araştırdıklarını belirtti. Oder, Spree, Elbe, Weser ve Rhine'daki alanları, araştırdığını kaydeden Werner Asya Kaplan, sivrisinek popülasyonlarının Bavyera, Baden-Württemberg, Thüringen ve Hessen eyaletinde önceden beri bulunduğunu, ancak  Berlin ve Brandenburg gibi diğer bölgelere göç edip etmediklerini araştırdıklarını da söyledi.

+49 - BERLİN

Foto: Patrick Pleul/DPA

HABERE YORUM KAT