Koronada stratejik işbirliği masada: Özel kutlamalara ve etkinliklere üst sınır geliyor

Koronada stratejik işbirliği masada: Özel kutlamalara ve etkinliklere üst sınır geliyor

Başbakan Merkel, eyalet temsilcileri ile bir araya gelerek koronaya karşı mücadelede ortak geliştirilecek stratejileri masaya yatırdı. Eyalet başbakanları arasında görüş ve eylem birliği sağlanamaması Berlin’i endişelendiriyor.

Covid-19 Almanya’yı tüm hızıyla etkisi altına almaya devam ediyor. Başbakan Merkel pazartesi günü yaptığı bir açıklamada vaka sayılarındaki keskin artışın çok endişe verici olduğunu, gereken tedbirler alınmazsa Noel’de günde 19 bin kişinin koronaya yakalanacağı alarmını vermişti. Başbakan Angela Merkel bugün eyalet başbakanları ile bir araya geldi ve koronavirüs ile mücadelede ortak yol izlenilmesi teklifini masaya koydu.

Masada, özel kutlamalara 25 kişi, etkinliklere 50 kişi üst sınırı getirilmesi ve alkol servislerine yasaklar yer alıyor.

Baden-Württemberg Başbakanı Winfried Kretschmann ve Rheinland-Pfalz Başbakanı Malu Dreyer üst sınırı teklifine sıcak bakarken, Saarland Başbakanı Tobias Hans belli bir standart altında bölgesel uygulamalardan yana tavır koyarken,  Mecklenburg-Vorpommern Başbakanı Manuela Schwesig özel kutlamalar için ülke çapında bir düzenlemeye karşı çıktığını belirtti. Saksonya Başbakanı Michael Kretschmer korona kurallarının sertleştirilmesine karşı çıkıyor.

KORONANIN YAYILMASI ÖNLENEMİYOR

Öte yandan Almanya’da bir gün içinde 2 bin 89 yeni korona vakası görüldü. Robert Koch Enstitüsü’ne (RKI) göre korona vakası ile bağlantılı ölüm sayısı 9 bin 460’e yükseldi.

Yeni düzenlemelerle ilgili teklife göre restoranlarda korona tedbirleri için tutulan kişisel bilgilerin yanlış beyanına da para cezası geliyor. Yanlış beyanda bulunanlara an az 50 avro para cezası geliyor. Taslağa göre salgının yoğun olduğu bölgelerde restoranlar ve barlarda alkollü içki satışına geçici yasak getirilmesi de söz konusu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, pazartesi günkü açıklamasında ülkedeki koronavirüs vaka sayısındaki artıştan endişe duyduğunu belirterek, önceliğin salgının yayılmasını önlemek, ekonomiyi çalışır durumda tutmak ve okulların açık kalmasını sağlamak olduğunu belirtmişti.

+49 - BERLİN

FOTO: Michael Kappeler / DPA

HABERE YORUM KAT