'Korona ile mücadelede için 40 milyar avro gerek'

'Korona ile mücadelede için 40 milyar avro gerek'

BM Genel Sekreteri Guterres, salgınıyla küresel mücadele için verilen 7,4 milyar avroluk taahhüde ilişkin, "Bu cömert katkıları memnuniyetle karşılıyorum ama bu miktarın 5 katına ihtiyacımız olacak" dedi.

NEW YORK - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) için teşhis, tedavi ve aşı geliştirilmesine yönelik Avrupa Birliği Komisyonunca düzenlenen yardım taahhüdü konferansına video konferansla katıldı.

7,4 milyar avroluk "cömert" taahhüdü memnuniyetle karşıladığını belirten Guterres ancak bu miktarın yeterli olmayacağına dikkati çekti.

Guterres, "Bu fonlar, yeni araçların gereken hızda geliştirilmesi için sadece bir ön ödeme. Herkese, her yere ulaşabilmek için muhtemelen bu miktarın 5 katına ihtiyacımız olacak." dedi.

"Koronavirüs aşı ve tedavisi, ekonomik ve herkes için erişilebilir olmalı"

Dünyada herkes güvende olana kadar hiç kimsenin güvende olamayacağını belirten Guterres, "Kovid-19 için geliştirilecek aşı ve tedavisi, ekonomik ve herkes için erişilebilir olmalı. Kovid-19'dan kurtulmanın tek yolu bu." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT