Korona da durduramadı:  Alman radyosunda “Happy-B 78 Barış Manço” kutlaması

Korona da durduramadı: Alman radyosunda “Happy-B 78 Barış Manço” kutlaması

Almanya’nın Ulm kentinde Türk, Alman ve farklı kültürlerden müzisyenler Barış Manço’nun anısına sekizinci kez konser verdi. Radio Free FM’de gerçekleşen canlı yayındaki konsere dinleyicilerden tebrik yağdı.

Türkiye’de “Anadolu Rock” müziğinin öncülerinden Barış Manço’nun 78'inci doğum günü  kutlamalarını korona da durduramadı. Avrupa’da “Uçan Gitarist” adıyla ün salan Ayhan Coşkun ve grubu Barış Experience Band’ın girişimleriyle 2 Ocak 2021 tarihindeki konser bu kez korona dolayısıyla Jazzkeller Sauschdall’da yapılamadı. 

Ancak Free FM radyo kanalı tam iki saat boyunca canlı yayında “Barış Manço Happy B-Day 78” adı altında konseri ve doğum günü sohbetlerini aktardı. 

Programa Alman ve Türk dinleyicilerden tebrik, Barış Manço’ya sevgi mesajları yağdı.

baris-manco1.jpeg

ALMAN RADYOSUNUN İTHAFI

Free FM kanalında programı hazırlayıp sunan Philipp Zey,  Barış Manço’ya özel programı Türkiye’nin çok önemli müzik adamına ithaf etmekten büyük onur duyduklarını bildirdi. 

 

Avrupa’da “Uçan Gitarist” adıyla ün salan Ayhan Coşkun ve grubu Barış Experience Band’ın girişimleriyle 2 Ocak 2021 tarihindeki konser bu kez Free FM radyo kanalında gerçekleşti.

 

Sebastian Joos, Johannes Honnef, Frank Kubitschek, George Hesse ve Ayhan Coşkun’dan oluşan Barış Experience Band grubu Barış Manço’nun şarkılarını bir kez daha kendine özgü yorumlarıyla bu kez Alman radyosunda seslendirdi. Yorumcu,  besteci, söz yazarı Barış Manço’nun şarkıları farklı müzisyenler tarafından farklı tarzlarda yorumlandı. 

image001.jpg

Geçen yıl Sauschdall Cazkeller'deki Barış Manço konserinde sahne alan solist Nazan Vurgun bu yıl korona tedbirleri çerçevesinde radyodaki konserde yer alamamaktan büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Nazan Vurgun Barış Manço'ya ithaf edilen radyodaki canlı programı ise onur ve sevinç duyarak dinlediğini belirtti.   

 

Manço’nun şarkılarını misafir solist Karsu, Ayhan Coşkun ile birlikte seslendirdi. Frank Kubitschek de “You and I” şarkısını söyledi. 

image002.jpg

Bu arada Ayhan Coşkun yönetimindeki Ulm Türk Sanat Müziği Korosu “Vuslat” da Barış Manço’dan şarkılar sundu.

+49 – ULM

 


 

HABERE YORUM KAT