Korkutan rekor: Almanya’da bir günde 11 bin 287 kişiye Covid-19 tanısı konuldu

Korkutan rekor: Almanya’da bir günde 11 bin 287 kişiye Covid-19 tanısı konuldu

Yeni rakam, Almanya’da salgının başından bu yana kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısına karşılık geliyor. Artışın boyutu Berlin’i şaşırttı. Yeni rekorlar kapıda.

Federal Almanya’da bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten ve hükümeti bilgilendiren Robert Koch Enstitüsünce (RKI) yapılan son açıklamada, ülkede Covid-19 bulaşan kişi sayısında hızlı artışın devam ettiği belirtildi. Buna göre, ülkede Covid-19 tespit edilen kişi sayısı son 24 saatte 11 bin 287 artarak 392 bin 49’a yükseldi. 

Bugün açıklanan rakam, “salgının başından bu yana Almanya’da kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı” oldu. Daha önceki en yüksek günlük vaka sayısı, 17 Ekim’de 7 bin 830 olarak belirlenmişti. Yeni rakamın korkutucu bur rekora karşılık gelmesi, Alman siyasetini yeniden sarstı. 

Son 24 saatte 30 kişinin yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybının 9 bin 905’e yükseldiği, Covid-19’dan iyileşenlerin sayısının da 306 bin 100’e ulaştığı bildirildi. 

SAĞLIK BAKANI İZOLASYONDA 

Dün, Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn’ın Covid-19 testinin pozitif çıktığı ve kendisinin evinde izolasyona girdiği bildirilmişti. Jens Spahn, Almanya’da Covid-19’a yakalanan ilk kabine üyesi oldu.

Almanya’da geçen hafta Başbakan Angela Merkel’in eyalet başbakanlarıyla düzenlediği toplantıda, son 7 günde 100 bin kişide 50’den fazla yeni vaka görülen bölgelerde, Covid-19 tedbirlerini sıkılaştırma kararı alınmıştı.

Buna göre dükkân, lokanta, restoran ve bar gibi işletmeler 23.00-06.00 saatleri arasında kapalı tutulacak. Bu saatler arasında açık olan benzin istasyonu gibi işletmeler, alkol satışı yapamayacak.

Açık alanlarda mesafe kuralına uyulmayan yerlerde, maske takma zorunluluğu ve temas kısıtlanması getirilebilecek. Kapalı alanlarda yapılan kutlama ve toplantılara da en fazla 10 kişi katılabilecek.

+49 – BERLİN

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT