"Konuşursam nefesleri kesilir" diyen Davutoğlu eski defterleri açtı

"Konuşursam nefesleri kesilir" diyen Davutoğlu eski defterleri açtı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partisinin genel merkezinde gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile bir araya geldi.

Başbakanlığı döneminde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan ilişkisine değinen Davutoğlu "Hiçbir zaman ikili bir dil kullanmadım ama Cumhurbaşkanı hiçbir zaman hukukumuzu korumadı. Ben hep bu hukuku korudum" ifadesini kullandı.

 

AKP'den ayrılıp Gelecek Partisi'ni kurdukları süreci detayları ile anlatan Davutoğlu "Sabırla bekledim o hukuku korumak için. Şahsileştirmek için söylemek istemiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'na saygı ile mektuplar yazdım. Yanlışları dile getirdim. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin yanlış olduğunu söyledim. Adalette sıkıntılar olduğunu ifade ettim. Bakın çok eleştirilen CHP Muharrem İnce'yi ihraç etmedi, bizim ise adımız bütün Ak Parti tarihinden silindi" dedi.

 

Davutoğlu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik "Konuşursam siz insan yüzüne çıkamazsınız" ile "Biz konuşursak onların nefesleri kesilir" sözlerine açıklık getirdi.

 

Erdoğan'ın kendisi ile birlikte Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'i suçlamaları karşısında susamayacağını kaydeden Davutoğlu "Bütün cumhurbaşkanları ve başbakanlar mal varlıklarını açıklasınlar. Biz haysiyet için yaşayan insanlarız" diye konuştu.

 

Davutoğlu Gelecek Partisi'nin tek başına iktidar olma hedefi olduğunu vurgulayarak ittifaklar üzerine değerlendirmelerde de bulundu.

 

Davutoğlu Akit TV muhabirinin Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarının yabancı basın tarafından farklı yorumlandığına yönelik sorusuna da yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT