Konstanz Gölü’nde insan zinciri: “Korona karantinası modern hapishane”

Konstanz Gölü’nde insan zinciri: “Korona karantinası modern hapishane”
Almanya’nın birleşmesinin 30’uncu yılı kutlamalarına paralel, korona önlemleri karşıtları da Konstanz Gölü bölgesinde sokağa çıktı, salgın politikalarını protesto etti.

Binlerce eylemce Konstanz Gölü bölgesinde korona politikasına karşı gösteri yaptı. Konstanz, Ravensburg ve Lindau polislerine göre “Querdenken” hareketinden 11 bin eylemci , sözde barış insan  zinciri ile göl çevresinde korona tedbirlerini protesto etti. 

Ancak gösteri planlandığı gibi başarılı olamadı. Organizatörler 250 bin eylemci beklerken, polis Konstanz’ta sadece 2 bin 200 gösterinin yer aldığını bildirdi. Gösteriyi düzenleyenlerden Gerry Mayr, bunun için havadan çekilmiş  fotoğrafların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Mayr, eylemin amacının korona önlemlerine karşı bir Avrupa sinyali göndermek ve hükümetle diyaloğa girmek olduğunu söyledi. Mayr karantinanın modern bir hapishane olduğunu ileri sürerek, maske mecburiyetinin bir adaletsizlik olduğunu bildirdi. 

KORONA KARŞITLARININ DA KARŞITLARI VARDI

Öte yandan korona protestocularına karşı eylemler de gerçekleşti. Korona inkârcılarına karşı gösteri yapan gruplarla Querdenken eylemcileri arasında zaman zaman tartışmalar yaşansa da polis gösterilerin barış içinde geçtiğini kaydetti. 

Konstanz Gölü kıyılarındaki göstericiler arasında, kendisi de korona hastası olan ve Mecklenburg-Vorpommer’den gelen FDP’li politikacı Karoline Preisler de vardı. Preisler, Almanya’nın birleşmesi kutlamalarına da işaret ederek , “Bugün demokrasinin savunulması gereken gündür. Korona önlemlerinin sorgulanmasının doğru ve önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Diğer taraftan hafta sonu boyunca Konstanz'da yaklaşık 30 toplantı ve gösteri gerçekleştirildi.  Polise göre, iki gün içinde tüm etkinlik ve gösterilere toplam 30 bin kişi katıldı.  

+49 – KONSTANZ