Kızılay Başkanı İzmir’de ‘alkol’ yasağı istedi

Kızılay Başkanı İzmir’de ‘alkol’ yasağı istedi

Kızılay Konak Şubesi başkanı da olan Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, "Şanzelize’de sünnet düğünü yapmamıza müsaade ederler mi?" diyerek İzmir'de de açık havada içki yasağı talep etti.

İstanbul Valiliği'nin 'halka açık alanlarda içki yasağı' genelgesi ve tepkiler üzerine geri adım atması sonrası tartışma devam ederken İzmir'de de AK Parti çevrelerinde benzer talepler dile getiriliyor.

Egedesonsöz’den Diren Çelik’in haberine göre, Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı İstanbul Valiliği'nin genelgesine destek vererek "yasağın" İzmir'de de uygulanmasını önerdi.

CHP'li Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un "Kordon’da çimlere oturulmasının engellenmesi için çalı tipi bitki" önerisini hatırlatan Şanlı, "İstanbul'da olduğu gibi İzmir'de de alkol yasağı uygulanmalı. Kordon çim bara döndü. Yeşili gören alkol alıyor" dedi.

Genel Seçimlerde AK Parti'den İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı olan, aynı zamanda Kızılay Konak Şube Başkanlığı yapan Ömür Şanlı şunları söyledi: "Dünyanın hiçbir yerinde kamusal alanda alkol alınmaz. İstanbul Valisi’ni, belediye başkanını ve halkını tebrik ediyorum. Umarım en yakın zamanda İzmir Valimiz de bu kararı alır. Ülkemizde, barolar tam tersine ‘neden yasak uygulanıyor’ diye suç duyurusunda bulunuyor. Bizde yeşil alan görüldü mü akla hemen alkol geliyor. Buna bir de yaşam tarzına müdahale ediliyor diyorlar. ‘AKP zihniyeti’ diye yorumlar yapıyorlar. Avrupa’da, Yunanistan’da da mı AK Parti var? Davul zurnalarla açık alana geliyorlar. Bunlar düğünde yapılır. Şanzelize’de sünnet düğünü yapmamıza müsaade ederler mi?”

HABERE YORUM KAT
2 Yorum