Kınık'tan istifa yanıtı: Kaos olur

Kınık'tan istifa yanıtı: Kaos olur

Kahramanmaraş depremlerinde satılan Kızılay çadırları ile gündeme oturan Kerem Kınık 'neden istifa etmediniz?' sorusuna yanıt verdi.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, "Kızılay bir yönetim kuruluyla yönetilir. Başkanı istifa ettiği anda tüzüğe göre 2 ay içerisinde genel kurula gidilmesi gerekir. Kızılayın idari anlamdaki işleri durur, sahadaki 300 bin gönüllümüzün yönetilmesi kaosa dönüşür." dedi.

Kahramanmaraş Merkezli Depremlerin Sonuçlarının Bütün Yönleriyle Araştırılması, Depreme Dirençli Yapı Stokunun Oluşturulması ve Kentsel Dönüşüm Uygulamalarının Etkinliğinin Artırılması İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu başkanlığında toplandı.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık, komisyona kurumun kuruluş tarihine ve çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Türk Kızılayın 6 milyon bağışçısı, 7,5 milyon kan bağışçısı, 300 bin de aktif gönüllüsü olduğunu aktaran Kınık, sahada 2 bin çalışan, 149 bin 107 gönüllü ile hizmet verdiklerini söyledi.

Ahbap Derneğinin Kızılaydan çadır satın almasına ilişkin soruyu da yanıtlayan Kınık, "Çadır satışı Ahbap Derneğine 10 Şubat'ta yapılmıştır. Bundan Ahbap Derneği Başkanı'nın ve benim haberim yoktu. Yapılan işlem benim haberim olmadan yapıldı." dedi.

Satış yapılırken kendisine sorulmadığını da belirten Kınık, "Bana sorsalardı, Genel Müdürümüze sorsalardı biz 'göndermeyin, bizim lojistiğimiz var bunu biz kendimiz götürürüz' derdik. Sonuç olarak o çadırlar 10 Şubat'ta bölgeye götürülmüş kurulmuş, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmış." diye konuştu.

"Neden istifa etmiyorsunuz?" sorusunu da yanıtlayan Kınık, "Kızılay bir yönetim kuruluyla yönetilir. Başkanı isitfa ettiği anda tüzüğe göre 2 ay içerisinde genel kurula gidilmesi gerekir. Kızılayın idari anlamdaki işleri durur, sahadaki 300 bin gönüllümüzün yönetilmesi kaosa dönüşür." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT