Kimsesiz çocuklar Melahat Teyze'sine ağlıyor

Kimsesiz çocuklar Melahat Teyze'sine ağlıyor

Almanya'da 25 yıl metal fabrikasında çalışarak biriktirdiği 200 bin avrosunu kimsesiz çocuklara bağışlayan hayırsever Melahat Datenin, hayatını kaybetti.

EDİRNE - Edirne'de ölen eşinin adını yaşatmak için 40 yıldır Almanya'da biriktirdiği 200 bin avroyu bağışlayıp, kimsesiz çocuklar için sevgi evleri yaptıran 78 yaşındaki Melahat Datenin, kanser tedavisi gördüğü hastanede kurtarılamadı.

Edirne'nin merkeze bağlı Büyük Döllük Köyü'nde oturan Melahat Datenin, 2014 yılında daha önce ölen eşi Hulusi Datenin’in vasiyeti üzerine 40 yıldan bu yana çalışarak biriktirdiği 200 bin avroyu kimsesiz çocuklar için kullanılmak üzere Edirne Valiliği’ne bağışladı.

200-bin-euro-ile-sevgi-evleri-yaptiran-hayirsever-kadin-kurtarilamadi_8263_dhaphoto3.jpg

Valilik ile yapılan protokol ardından Datenin'in bağışı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından korunmaya muhtaç çocuklar için yapılan sevgi evleri projesinde kullanıldı.

"Servetim helal olsun. Yavrularım yaşasın"

İnşaatın geçen yıl Ekim ayında tamamlanması ardından sevgi evlerine Hulusi-Melahat Datenin’in adı verildi. Açılışında sevinçten konuşamayan Melahat Datenin, "Bugünleri bana gösterenlerden Allah razı olsun. Ne diyeceğimi bilmiyorum sevinçten. Biz zamanında yapamadık, beyim yapamadı. Servetim helal olsun. Yavrularım yaşasın. Yeter be kızanım, zaten ne anlatacağımı bilemiyorum" demişti.

200-bin-euro-ile-sevgi-evleri-yaptiran-hayirsever-kadin-kurtarilamadi_8263_dhaphoto4.jpg

Bir süredir kolon kanseri olan ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Bölümü'nde tedavi gören Datenin, kanserin yayılması üzerine hayatını kaybetti. Melahat Datenin, Büyük Döllük Köyü'nde bugün toprağa verilecek. Cenazeye Edirne Valisi Günay Özdemir de katılacak.

200-bin-euro-ile-sevgi-evleri-yaptiran-hayirsever-kadin-kurtarilamadi_8263_dhaphoto5.jpg

Almanya'da biriktirdi, Türkiye'de bağışladı

Servetinin 200 bin avrosunu bağışlayan Melahat Datenin, 1969 yılında Almanya’ya giderek orada 25 yıl metal fabrikasında çalıştı. 55 yaşındayken emekli olan ve Türkiye'ye döndükten sonra Büyük Döllük Köyü'nde tarla satın alan  Melahat Datenin, tarlasının birçok işini kendisi yaptı. Çocuk sitelerinin açılmasıyla birlikte vefat eden eşinin vasiyetini yerine getiren Melahat Datenin, bunun sevincini yaşamıştı.

200-bin-euro-ile-sevgi-evleri-yaptiran-hayirsever-kadin-kurtarilamadi_8263_dhaphoto2.jpg

HABERE YORUM KAT
5 Yorum