Kiliseye ve polise saldıracakları iddia edilen 3 genç tutuklandı

Kiliseye ve polise saldıracakları iddia edilen 3 genç tutuklandı

Kuzey Ren-Vestfalya'da üç genç terör şüphesiyle tutuklandı. Gençlerin devleti tehlikeye atacak bir şiddet eylemi gerçekleştirmeyi kabul ettikleri söyleniyor.

Kuzey Ren-Vestfalya'dan 15 ve 16 yaşlarındaki üç genç terör şüphesiyle gözaltına alındı. Düsseldorf savcılığının Cuma günü yaptığı açıklamaya göre, Düsseldorf Bölge Mahkemesi, "Terörizm Kovuşturma Merkez Ofisi"nin talebi üzerine Paskalya haftasında bu kişiler hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı.

Şüphelilerin İslamcı motifli bir terör saldırısı planladıklarından kuvvetle şüpheleniliyor.

SALDIRACAKLARDI

Habere göre gözaltına alınanlar Düsseldorf'tan 15 yaşında bir kız, Soest bölgesinden 15 yaşında bir genç ve Märkisches Kreis bölgesinden 16 yaşında bir kız. Müfettişlere göre bu kişiler, devleti tehlikeye sokan ciddi bir şiddet eyleminin hazırlanmasıyla bağlantılı olarak cinayet ve adam öldürme gibi bir suç işlemeyi kabul etmekle suçlanıyor.

"Bild" gazetesine göre, Hagen'de devlet güvenliği genç şüphelilerin izini sürdü. Gençlerin cihatçı militan İslam Devleti'ni (İD) yücelttikleri söyleniyor. Haberin devamında, amaçlarının kiliselerdeki Hıristiyanlara ve karakollardaki polis memurlarına bıçak ve molotof kokteylleriyle saldırmak olduğu iddia edildi.

Gençlerin, devleti tehlikeye atacak bir şiddet eylemi gerçekleştirmeyi kabul ettikleri ileri sürüldü.

ARTI49

HABERE YORUM KAT