Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden Çakıcı'ya yanıt: Hapishane kaçkını

Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden Çakıcı'ya yanıt: Hapishane kaçkını

Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin özel isteği sonrasında tahliye edilmişti.

Devlet Bahçeli’nin isteği sonrasında tahliye edilen organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, bir mektupla Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit etti. CHP'den çok sayıda isim mektuba tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi "Bu ülkeyi mafya düzenine teslim etmeyeceğiz" derken Veli Ağbaba, "Çakıcı denen hapishane kaçkınının bu çirkin ve hadsiz mektubunun muhatabı Kılıçdaroğlu değil, ülkeyi mafya çiftliğine çeviren Erdoğan, Bahçeli ve Soylu'dur" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin özel isteği sonrasında hükümetin infaz düzenlemesiyle 16 Nisan’da cezaevinden tahliye edilen organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı sosyal medya hesabı üzerinden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tehdit ve hakaret içerikli bir mektup paylaştı. Çakıcı mektupta Kılıçdaroğlu'nu "Akıllı ol" diye tehdit etti. 

CHP'den Çakıcı'nın mektubuna sert tepkiler geldi.

'ÜLKEYİ MAFYA DÜZENİNE TESLİM ETMEYECEĞİZ'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden “suç örgütünün başı” hakkında Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyorum.

Bugüne dek, baskılardan da, saldırılardan da tehditlerden de korkmadık.

Bundan böyle de korkmayacağız, yılmayacağız. Bu ülkeyi mafya düzenine teslim etmeyeceğiz!" ifadelerini kullandı. 

'REFORMU MAFYA BABALARINA YAPTIRIYORLAR'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Organize suç örgütü lideri, Çakıcı denen hapishane kaçkını, Genel Başkanımızı tehdit etmiş" diyerek şunları söyledi:

"Bu çirkin ve hadsiz mektubun muhatabı Kılıçdaroğlu değil, ülkeyi mafya çiftliğine çeviren Erdoğan, Bahçeli ve Soylu'dur.

O adamla(!) ilgili Cumhuriyet Savcıları mutlaka gereğini yapmalıdır.

Bu şahsın önce Erdoğan'ı da tehdit edip daha sonra çark etmesi, Genel Başkanımızın "Saray bekçiliği" ifadesinde ne kadar haklı olduğunu gösterdi. Hukuk reformu yapacağız diyenler, reformu mafya babalarına mı yapıyorlar göreceğiz."

'KABADAYILARA PAPUÇ BIRAKACAK PARTİ DEĞİLİZ'
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak Çakıcı'nın Kılıçdaroğlu'nu tehdit etmesine tepki gösterdi.  

Altay şöyle konuştu: “Türk siyasetinde bir ilk yaşıyoruz. Sayın Genel Başkanımızın bugün yaptığı konuşmada Sayın Erdoğan ve onu destekleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştiren konuşmasından sonra adı yeraltı dünyası suç örgütü yönetmekle anılan bir zat, kamuoyuna açık bir adi mektupla Sayın Genel Başkanımızı ölümle tehdit etmiş ve çok ağır hakarette bulunmuştur. Aynı mektupta Sayın Erdoğan ve Bahçeli’ye de övgüler düzmüştür. Türk siyaseti böyle bir tabloyu yaşamadı. Siyasetçiler münakaşa eder ama siyasi parti genel başkanlarının bu tartışmalarına suç örgütü liderlerinin taraf olması kamuoyuna açık bir mektupla adice ve çok ağır tehdit etmesi ve aynı mektubun içinde her iki sayın genel başkana methiyeler dizmesi ben eminim ki Sayın Bahçeli ve Sayın Erdoğan’ın tasvip edeceği bir durum değildir. Herkesin bilmesini isterim ki CHP, kabadayılara pabuç bırakacak parti değildir.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup konuşmasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için “Çok sık eleştiriyor CHP’yi, ona o görev verilmiş bekçilik yaptığı için” demiş ve “Mafya liderlerini, uyuşturucu kaçakçıları serbest bırakıp düşünce suçlularını hapsetmekten vazgeçecek misin” diye sormuştu.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum