Kılıçdaroğlu ‘muhtar’ dedi bakın kim çıktı

Kılıçdaroğlu ‘muhtar’ dedi bakın kim çıktı

Ana muhalefet partisi, tarihinin en heyecanlı kurultayını geride bıraksa da tartışmalar sürüyor. Eski CHP lideri Kılıçdaroğlu ikinci turda yarıştan çekilmemesinin nedenini ‘Malatyalı depremzede muhtarın söyledikleri’ olarak açıklamıştı. O isim bakın kim?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38’nci Genel Kurultayı’nın sonucunda 13 yıldır genel başkanlık koltuğunda oturan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerine Özgür Özel seçildi.

14 Mayıs Genel Seçimleri yenilgisinin ardından partide İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başlattığı ‘Değişim’ tartışmaları sürecinde CHP Manisa milletvekili Özgür Özel CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını koydu ve 4-5 Kasım’daki 8. Olağan Kurultay’da Özel ve Kılıçdaroğlu arasındaki genel başkanlık yarışı ikinci tura kaldı.

Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel cephesi ilk turu önde bitirme avantajıyla ve parti teamülleri gereği Kılıçdaroğlu’na ‘çekilme’ teklifi iletti ama bu gerçekleşmedi ve Kılıçdaroğlu ikinci tur oylamaya da aday olarak katıldı.

İkinci tur oylaması sürerken Kılıçdaroğlu’nun kurultay salondaki odasında yaşananların videosu sosyal medyada gündem oldu.

Eski Genel Başkan Kılıçdaroğlu Sözcü’den Saygı Öztürk’e adaylıktan çekilmeyi ilk önce kabul ettiğini söylerken odada yaşananların ardından neden vazgeçtiğini şöyle anlattı: “Orada bir depremzede muhtar ağlayarak ‘Adaylıktan çekilirsen ben de, çocuklarım da hakkımızı helal etmiyoruz’ dedi. Öyle deyince de tabii akan sular duruyor yani. Bir insanın hakkını helal etmemesi gibi bir tabloyla karşılaşmak istemem. O kişinin sonra muhtar olduğunu öğrendim. O muhtarın isteğiyle böyle bir gelişme oldu.”

Kılıçdaroğlu’nun yarıştan çekilmesini engelleyen ‘depremzede muhtar’ Atakan Kaya ise 10Haber’e muhtar olmadığını, ama Kılıçdaroğlu’nun hep yanında olduğunu söyledi. Kaya “Önceki dönem il yöneticisiyim. Başkanımız Malatya’ya geldiğinde çadır koordinasyonlarını ben sağlıyordum. Depremzede olmamıza rağmen seçim döneminde mahalle mahalle dolaştık” derken kurultaya da Kılıçdaroğlu’na destek vermek için geldiğini anlattı.

“Kılıçdaroğlu’na söylediğim gibi ‘Çocuğumun geleceği için oradaydım.’ Koltuk, makam derdim hiç olmadı” diyen Kaya o görüntülerin perde arkasında yaşananları da anlattı.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın Kılıçdaroğlu’nun odasına gelerek “Tavrınız nedir?” diye sorduğunu belirten Kaya “Üslubu çok yanlıştı” dedi.

Ardından Kılıçdaroğlu’nun Özel ve İmamoğlu’yla görüştüğünü söyleyen Kaya bu sırada kendisinin bağırarak yarıştan çekilmemesi gerektiğini söylediğini belirtti. Kaya görüntülerdeki konuşmasının dışında “Siz Atatürk’ün koltuğunda oturuyorsunuz, halk sizin yanınızda” dediğini de aktardı.

Kılıçdaroğlu’nun Kaya’ya cevabı ise “Konuşacağız” olmuş. Ardından MYK üyeleriyle Kılıçdaroğlu görüşürken arkadaşlarıyla kapıda beklediğini anlatan Kaya toplantının ardından Kılıçdaroğlu çıkarken kendisine “Senin için oy kullanacağım” dediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum