Kemal Kılıçdaroğlu’nun Merkez Bankası ziyaretinde İlhan Kesici neden yer almadı?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Merkez Bankası ziyaretinde İlhan Kesici neden yer almadı?

Korkusuz yazarı Ahmet Takan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Merkez Bankası ziyaretinde ilginç bir ayrıntıya dikkat çekti.

Adı muhalefetin çatı adayı olabilecek isimler arasında yer alan İlhan Kesici’nin Merkez Bankası ziyaretinde yer almamasına işaret eden Takan, “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na ziyaretinde CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Bülent Kuşoğlu da eşlik etti. Bu isimler CHP’nin vitrinindeki ekonomi kurmayları. Buna itirazım olmaz. Ancak, son zamanlarda ülkenin içine girdiği derin ekonomik kriz ile ilgili çok önemli açıklamalar yapan ve çözüm önerilerini de beraberinde sıralayan ekonomi bürokrasisinin çok önemli noktalarında görev yapmış CHP İstanbul milletvekili İlhan Kesici neden bu heyette yoktu?.. “ dedi.

SAKINCA MI GÖRÜLDÜ? 

Kesici’nin ziyaret çağırılıp çağrılmadığı sorusunu soran Takan, “Acaba kendisine haber edilmiş veya bu ziyarete çağırılmış mıydı?.. Şeytan ayrıntıda gizlidir derler ya!.. Yoksa, Meral Akşener’in çıkışının ardından adı Cumhurbaşkanı adaylığı için geçen İlhan Kesici’nin bu kritik ziyarete katılmasında bir sakınca mı görülmüştü?..” ifadelerini kullandı.

Takan’ın yazısı şu şekilde:

Başkent Ankara’da her şiddetli siyasi kavganın ardından yeni senaryolar üretilir, yazılır. Yılların geleneğidir!..

(Başkent Ankara diye özellikle vurgu yapıyorum. Çünkü, son zamanlarda İstanbul sermayesinin, Boğaz kenarında kendi aralarında yazarak uygulamayı planladığı senaryoların buralardakilerden farklı olduğunu ve Ankara’da yerleşiklerin pek de hoşuna gitmediğini biliyorum.)

Sözü nereye getireceğim?..

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun zaman vererek bürokratlara yaptığı “kanunsuz işlere alet olmayın” uyarısı sonrasında AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile aralarında başlayan yeni kavgaya… Kemal Kılıçdaroğlu’nu haklı bulanlar var, bulmayanlar var… Tayyip Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na verdiği cevabı önündeki kağıttan okumasına kadar işi derin (!) tahlillere indirenler var. Sanki Tayyip Erdoğan’a cevabı önceden hazırlanmış ve yandaş medyaya sordurulan sorular bir ilkmiş gibi!.. Bunun 20 yıldır böyle olduğunu unuttular herhalde…

Aslında bakmak gerekirse, Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in “Cumhurbaşkanlığına aday değilim, Başbakanlığa talibim” çıkışından sonra bildiğini okumaya, kendisi için çizdiği yol haritasında ısrarla yürümeye devam ediyor. İYİ Parti ile CHP arasında sıkıntıya sebep olan “tekil söylem”lerin dozajı arttırılıyor!..

Bana sorarsanız bu, muhalefetteki dağınıklığın, ortak bir stratejide hareket edilemediğinin ve ileride Millet İttifakı’nın çatı aday göstermede büyük sıkıntılar yaşayacağının ve hatta tek aday gösteremeyeceğinin de işaretleri.. Bir sebep daha var; CHP içindeki Cumhurbaşkanı adaylığı yarışında pürüzler giderilmiş değil. Ve hiç de giderilecek gibi görünmüyor…

 

“Kanunsuz işlere alet olmayın”…

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP devletinin kanunsuz işlerine yeni mi şahit oldu da bu uyarıyı yapmak zorunda kaldı?.. Tabi ki hayır!.. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP grup başkanvekilliği görevinden bu yana AKP devlet yapısının kanunsuz işlemlerini belgeleriyle ortaya koyan ve hatta bu yüzden malum yargı yapısı yüzünden tazminatlar ödeyen bir siyasi kişilik… O zaman nereye bakacağız?.. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığını açıktan belli ettikten sonraki sürece;

İşte, başkent siyasi kulislerinde konuşulan senaryoya göre, “Kemal Kılıçdaroğlu başlattığı Cumhurbaşkanlığı adaylığı kampanyasındaki yol taşlarını döşemeye devam ediyor” ve “bürokratlara yaptığı sert uyarı ile bu kampanyayı yeni bir evreye taşıdı”. Şöyle;

-Bürokrasiye yaptığı sert uyarı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylık kampanyasının yol taşlarından en önemlisi.

-Kemal Kılıçdaroğlu, önce dilini tekilleştirdi. Vaatlerini, yapacaklarını anlattı. Yani, mükafatlarını yani havuçlarını sıraladı.

– Şimdi de “asarım, keserim” diyerek sopasını gösteriyor. Muktedir lider imajı çiziyor. Merkez Bankası Başkanı’na yaptığı ziyaret de bunun bir parçası.

-Strateji, bir bütünlük gösteriyor. Devletin tüm kurumlarıyla yakından ilgili. İktidara gelirse çözümünde hazır algısına oynuyor.

-“Tayyip Erdoğan ile ben baş ederim” de ısrarlı.

Vee, dün Gerçek Gündem haber sitesinde okuduğuma göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gençlere yönelik vaatleri billboardlara da taşındı. CHP Genel Merkezi’nin hazırladığı 6 ayrı ilan, dünden itibaren 11 büyükşehirde billboardlarda yayınlanmaya başladı. “Telafi Edeceğiz, Kaybettiğini Yerine Koyma Vakti” başlığıyla hazırlanan 6 ayrı ilan, 11 büyükşehir belediyesince billboardlarda yayınlanmaya başladı.

Ankara boşa konuşmaz diyelim!..

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaratmaya çalıştığı algı da başarılı olabilecek mi?. Zaman gösterecek. Ancak, Ankara’da olup bitenler üzerinden yeni siyasi senaryolar yazanlara göre, “Tayyip Erdoğan zokayı yuttu”..

Fakat, benim kafama takılan bir soru işareti var. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile yaptığı görüşmede verdiği fotoğraf. Böyle bir ziyaretin daha önce örneği yok. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na ziyaretinde CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Bülent Kuşoğlu da eşlik etti. Bu isimler CHP’nin vitrinindeki ekonomi kurmayları. Buna itirazım olmaz. Ancak, son zamanlarda ülkenin içine girdiği derin ekonomik kriz ile ilgili çok önemli açıklamalar yapan ve çözüm önerilerini de beraberinde sıralayan ekonomi bürokrasisinin çok önemli noktalarında görev yapmış CHP İstanbul milletvekili İlhan Kesici neden bu heyette yoktu?.. Acaba kendisine haber edilmiş veya bu ziyarete çağırılmış mıydı?.. Şeytan ayrıntıda gizlidir derler ya!.. Yoksa, Meral Akşener’in çıkışının ardından adı Cumhurbaşkanı adaylığı için geçen İlhan Kesici’nin bu kritik ziyarete katılmasında bir sakınca mı görülmüştü?..

 

Başkent siyasi kulislerindeki bir diğer senaryoya göre, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı test sürecinde… Ve bu süreç seçim tarihi kesinleşinceye kadar devam edecek, sonrasında anketlere bakılacak, eğer tutmuş ise Kılıçdaroğlu ile yola devam edilecek. Ya tutmamış ise?.. “O zaman Ali Babacan tam olarak sahneye sürülür “diyenler var. İddialarının kanıtı olarak da, geçmişte Babacan’ın ABD Başkanı Biden ile yaşadığı sıcak ilişkiler verdiği fotoğraflar. Neymiş efendim?.. Babacan, Biden’ın sözde Ermeni soykırımını tanıdığında ABD Başkanını kınamamış iktidarı sorumlu tutmuş. Ali Babacan’ın ilişkilerini çok yakından bilen biri olarak bu beni hiç şaşırtmıyor. Ama buradan yola çıkarak Babacan ismini tekrar Cumhurbaşkanı adaylığı için ısıtmaya çalışanlara aklım şaşıyor!.. Ha birde!.. Ali Babacan’ın “Kürt sorunu” ile ilgili keskin söylemleri karşı mahallenin kabullenmesine hazırlık içinmiş…

Senaryoların birbirini dövdüğü Ankara’da Ali Babacan’a alerjik olanların iddiası ise, “Millet İttifakı var olduğu sürece AKP kökenli bir isim çatı aday olarak gösterilemez”.

Neşeli günler devam ediyor…

Dur bakalım ne olacak?..

HABERE YORUM KAT