Kayyum atanan THK'dan da Sezgin Baran Korkmaz çıktı!

Kayyum atanan THK'dan da Sezgin Baran Korkmaz çıktı!

Türkiye'de çıkan orman yangınlarının ardından Türk Hava Yolları tartışma konusu olurken, Türk Hava Kurumu’na kayyum atanmasının ardından Sezgin Baran Korkmaz'ın atandığı ortaya çıktı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinin ardından Adana, Osmaniye, Muğla'nın Datça ilçesi, Kocaeli, Mersin, Elazığ, Hatay, Kırıkkale, Kayseri ve Ankara'nın Polatlı ilçesinde yangınlar çıktı.

Türkiye'nin dört bir yanında orman yangınları haberi gelirken Türk Hava Kurumu (THK) tartışma konusu oldu.
THK’nın yangın söndürme uçaklarının kullanılmadığı iddiası tepkilere neden oldu.

Oda TV'nin haberine göre; Türkiye, THK’yı tartışırken dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. 

Öncelikle, kısaca Borajet’ten bahsedelim.

Borajet, 2007 yılında firari FETÖ’cüler Halil İbrahim Koca ve Faruk Bayındır ortaklığıyla kuruldu. Dha sonra Borajet’e Yalçın Ayaslı geldi ve Borajet'in 1996 hissesine sahip oldu. 1'er hisse de Halil İbrahim Koca, İbrahim Faruk Bayındır, Bülent Yaren ve Tevfik Yalçın Koca'da kaldı.
FETÖ’cülerin ortağı olduğu şirket tartışıldı.

Borajet, 29 Aralık 2016’da satıldı.

THK’DAN “SBK” ÇIKTI
Sezgin Baran Korkmaz'a ait olan SBK Holding, 30 uçaklık sipariş veren Borajet Hava Yolları'nı satın alarak havacılığa adım attı.

Türk Hava Kurumu (THK) ayrıntısı işte bu satıştan sonra yaşandı.
Havacılığa soyunan Sezgin Baran Korkmaz, Borajet’in sahibi olduktan sonra 2017 yılında THK Üniversitesi mütevelli heyetine atandı.

“THK’YA AİT TAM 65 GAYRİ MENKULÜ YASA DIŞI YOLLARDAN SATTIĞI İDDİASI”
Sezgin Baran Korkmaz’ın üniversiteye atanmasının ardından neler yaptığını Gazeteci Leyla Tavşanoğlu, kaleme almıştı:  

“Bu atamadan sonra Sezgin Baran Korkmaz üniversitede sıksık görülüyor. Hatta, birkaç sefer kamuoyu araştırmacısı İbrahim Uslu’nun da Sezgin Baran Korkmaz’la birlikte üniversiteyi ziyaret ettiğini, o dönem kendisi de mütevelli heyet üyesi olan rahmetli kadim dostum Prof.Dr. Mithat Melen’den dinlemiştim. Uslu’nun ne amaçla üniversiteyi ziyaret ettiğini bilmiyorum. Muhtemelen öğrenciler arasında bazı eğilim araştırmaları yapmak istemiştir. Belki gün gelir kendisi anlatır. Yeni Başkan Kürşat Atılgan’ın başkanlığı döneminde kurumdaki bütün yetkileri kendisinde topladığı, hatta kendi girişimiyle kurulan THK Üniversitesi’nde de neredeyse tek söz sahibi olduğu eleştirileri almış yürümüş, hatta Atılgan hakkında Sezgin Baran Korkmaz’la birlikte THK’ya ait tam 65 gayri menkulü yasa dışı yollardan sattığı iddiaları da gündeme getirilmişti.”

Cumhuriyet tarihinin en büyüğü olarak duyurduğu 'Bataklık' operasyonu kapsamında hazırlanan iddianamede adı geçen Sadık Karayel de THK’da yer almıştı.

1972 doğumlu Karayel'in ismi ilk kez 2015 yılında bir Milliyet haberinde yer aldı. Peker'in iddialarının ardından gündeme gelen Sezgin Baran Korkmaz'ın da bir dönem sızdığı THK ile ilgili haberde, Karayel için "Yeni mütevelli heyette yer alan Sadık Karayel’in ortaokul mezunu olması ve halen bir belediyede “odacı” olarak görev yapıyor olması da dikkati çekti" ifadeleri yer alıyordu.

THK'DAKİ GÖREVİ NEYDİ?
Odatv’nin sorusu üzerine hakkındaki THK ile ilgili haberde yer alan belediyede odacı ve ilkokul mezunu olduğu iddialarına Karayel "Mütevelli heyeti olayını soruyorsanız. Mütevelli heyet üyeliği yaptım evet 5 yıl doğru" yanıtını vermişti.

THK'ya nasıl girdiğini, kiminle görev yaptığını, o sırada belediyede hangi görevi yürüttüğünü ve bu yükselişi sorduğumuz Karayel şunları söyledi:

"Altı üstü bir mütevelli heyet üyeliği, bunların hepsi yükseliş olsa ne olur. Ben belediyede işçiyim ya hala daha işçiyim. Beni yanlış hatırlamıyorsam sanırım Kürşat Atılgan getirdi."

SBK İLE ÇALIŞTI MI?
Karayel, THK mütevvelli heyetinde üyelik görevinde bulunurken SBK'nın da orada görev yapıp yapmadığına dair sorumuza "O bizde kağıt üzerinde vardı. Gelmiyordu zaten toplantılara, zaten hemen de istifa etti. Mütevvelli heyet toplantılarında görmedim" açıklamasında bulundu.

Borajet ve Tarkim Havacılık şirketlerinin ortakları olan Faruk Bayındır ve Yalçın Ayaslı'nın ismi, FETÖ soruşturmalarında sıkça gündeme gelmişti.

Yurt dışına kaçtığı tespit edilen Faruk Bayındır’ın şirketi olan Tarkim Havacılık’a ait hangara, polis tarafından baskın yapılmıştı ve hangar mühürlenmişti.

Bayındır'ın, MHP'lilerin seks kasetleri tuzağıyla ve Gazeteci Haydar Meriç cinayetiyle de bağlantılı olduğu iddia edilmişti.

SEDAT PEKER BAHSETMİŞTİ
Türkiye’de hakkında kara para soruşturması başlatıldıktan sonra yurtdışına çıkan ve bir daha dönmeyen SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, Avusturya’da tutuklanmıştı.

SBK Holding ve bağlı altı şirketin hesaplarından 132 milyon dolar kara para aklandığı iddiaları üzerine Türkiye'de de dava açılmıştı.

Sedat Peker, Habertürk TV program sunucusu Veyis Ateş'in yurtdışına giden SBK Holding Yönetim Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’a ait otelde ücretsiz kaldığını ve kara para aklamakla suçlanan Korkmaz için arabuluculuk yaptığını ileri sürmüştü.

Ateş’in, Korkmaz’dan ‘yardım etmek için’ 10 milyon avro istediği iddia edilmişti. Bu iddiaları yalanlayan Ateş, yine de savunma yapmayarak Habertürk'ten istifa etmişti.

Öte yandan Sedat Peker, Sezgin Baran Korkmaz'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uyarısıyla yurt dışına gittiğini ileri sürmüştü.
 

HABERE YORUM KAT