İzmir Uluslararası Homeros Tarih Sempozyumuna büyük ilgi

İzmir Uluslararası Homeros Tarih Sempozyumuna büyük ilgi

8-9 Temmuz tarihlerinde İzmir’de gerçekleşen “Homeros “ tarih sempozyumuna İzmirliler çok büyük ilgi gösterdi.

“ İzmir’i Akdeniz çanağının öncü kenti yapacağız ” sloganıyla yola çıkan Sayın Tunç Soyer himayelerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dünya Kenti İzmir Derneği olarak 8-9 Temmuz tarihlerinde İzmir’de gerçekleşen “Homeros “ tarih sempozyumuna İzmirliler çok büyük ilgi gösterdi.

Dünya Kenti İzmir Derneği (DİDER)’in projelendirdiği ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin yürütücülüğünü üstlendiği, Yaşar Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri Houston-Clear Lake Üniversitesi ve İzmir Müzikleri Uygulama ve Araştırma Merkezi organizasyon komitesince 8-9 Temmuz 2021 tarihinde Ahmed Adnan Sayun sanat Merkezi’nde düzenlenen “Uluslararası  Homeros Tarih Sempozyumu”’na İzmir ev sahipliği yaptı.
 
 İZMİRLİ HOMEROS

Türkiye ve Amerika’dan katılan kanaat önderi akademisyen, tarihçi ve arkeolog panelistler, Homeros’un bir İzmirli ve Anadolulu olduğuna vurgu yaptılar.

İzmir UCGL Kültür Zirvesinin gönüllü vizyon projesi olan sempozyumda “İzmirli Homeros ve Dönemi ” vurgusuyla, Dünya edebiyatını, şiirini, sanatını etkilemiş ve yönlendirmiş, Anadolu yurttaşı, İzmirliler, tarihin yazılı ilk edebiyat yapıtları İLYADA ve ODYSSEIA destanlarının  yazarı ve derleyicisi olduğu kabul edilen,bu topraklarda yaşamı 2700 yıl civarı önceye tarihlenen HOMEROS’u anlattılar.
 
HOMEROS SENFONİSİ

Başkan Tunç SOYER’in sinevizyon ile katıldığı sempozyumda Soyer, Avrupa’nın Kültür Başkenti İzmir vizyonu ışığında İzmir’in Çok Sesli ve Çok Kültürlü tarihini uluslararası arenada temsil edecek Homeros’a ithafen koro ve orkestra için senfonik eser bestelenecek olmasını heyecan ile desteklediğini belirtti.
 

GELECEĞİMİZE BİR MİRAS

Organizatör Dünya Kenti İzmir Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Güler ise, 
“Anadolu’nun ve Güzel İzmir’imizin tarih mirasını korumak istiyoruz, Homerik gelenek sadece Batı medeniyetine ait bir kültür değildir, Anadolu’dan çıkmış, dünyaya yayılmış bir kültürel olgudur, Derneğimiz her yıl İzmir’de bir tarihi sempozyum düzenleyecektir” dedi. 
 
PANELİSTLER 

Katip Çelebi Üniversitesi/Akın ERSOY,
Ege Üniversitesi/Cumhur TANRIVER, Pınar Özlem AYTAÇLAR,
Trakya Üniversitesi/Sema SANDALCI,
Yaşar Üniversitesi/Sinan ÜNLÜOĞLU,
Mimar Sinan Üniversitesi/Elif KOPARAL,
Houston-Clear Lake Üniversitesi Cengiz ŞİŞMAN, Kevin McNAMARA, Daniel SILVERMINTZ, Micheal CLODY, Marina TRNINIC,
APİKAM/Hasan Tahsin KOCABAŞ
Tarih Araştırmacısı-Yazar/ İlhan PINAR,
İzmir Müzesi Müdür Yardımcısı Elif ERGİNER,
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi/Rüstem ARSLAN.

HABERE YORUM KAT