'İtalya’nın tamamını karantina altına aldık'

'İtalya’nın tamamını karantina altına aldık'

İtalya, korona virüsüne karşı alınan acil önlemleri ülkenin kuzeyinden, ulusal çapa genişletirken, İtalya Başbakanı Conte “İtalya’nın tamamı karantina altında” açıklamasında bulundu.

ROMA - Çin’de ortaya çıkmasının ardından dünyayı etkisi altına alan Korona virüsünün, Çin’in ardından en etkili olduğu ülke İtalya oldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İtalya Başbakanı Guseppe Conte, ülke genelinde evde kalma ve seyahat için izin alma uyarısında bulundu. Başbakan Conte, insanlar için en iyisinin evde kalmak olduğunu kaydederken, “Virüsün yayılmasında ve yaşanan ölümlerde büyük çapta bir artış var” dedi. Conte “İtalya’nın tamamı karantina altında” ifadelerini kullandı.

aw959234_06.jpg

Dünden bu yana ülkedeki korona virüsü nedenli ölüm sayısı bir gün içinde 97 artarken, ölü sayısı 366’dan 463’e çıkarak, ölüm orası yüzde 24 oranında arttı.

Dünya genelinde ise toplam Korona virüsü vaka sayısı 114 bini aşmışken, virüs kaynaklı ölüm sayısı ise 4 binin üzerinde kaydedildi.

İtalya'da virüs nedeniyle çıkan hapishane isyanlarında ölü sayısı 7'ye çıktı

İtalya'da koronavirüse bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı 463'e, hasta sayısı ise 9 bin 172'ye ulaşırken; hapishanelerden de salgınla bağlantılı isyan haberleri geliyor. Pazar günü başlayan isyan dalgasına, Napoli, Salerno ve karantina altına alınan Modena ve Milano da dahil 8 şehirdeki mahkûmlar katıldı. İsyanlara, salgından dolayı açık görüşlerin iptal edilmesinin ve Modena'daki hapishanede bir gardiyanın virüs taşıdığının anlaşılması üzerine yeterince tedbirin alınmamasının neden olduğu belirtiliyor. İsyanlarda hayatını kaybedenlerin sayısı bugün 7'ye çıktı. 

Öte yandan, Milano’daki bir hapishanenin önünde ise mahkûmların yakınları ve mahkûmların haklarını savunanlar ile polis arasında arbede çıktı.

HABERE YORUM KAT